Mont-roig del Camp entra en fase d’alerta per  la sequera

Mont-roig del Camp entra en fase d’alerta per  la sequera

 • Igual que passa a la resta de poblacions que s’abasteixen del Consorci d’Aigües de Tarragona, al nostre municipi s’haurà de limitar el consum d’aigua amb una sèrie de mesures obligatòries
 • A més de les restriccions establertes per l’ACA, el consistori ha decidit tancar provisionalment les dutxes de les platges com a mesura d’estalvi d’aigua
 • Tota la informació sobre les restriccions i la seva actualització es pot consultar al web de Nostraigua: https://nostraigua.cat/estat-alerta-sequera/

Mont-roig del Camp (com tots els municipis que s’abasteixen d’aigua de l’Ebre mitjançant el Consorci d’Aigües de Tarragona) ha entrat avui en alerta per sequera hidrològica arran de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de la declaració pertinent per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El Govern de la Generalitat juntament amb la Comissió Interdepartamental de Sequera (integrada pels departaments de Vicepresidència, Acció Climàtica, Interior, Empresa i Treball i Salut) en reunió mantinguda el 30 de maig va proposar que la unitat del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), que actualment està en situació de prealerta, passi a l’escenari d’alerta.

Aquesta decisió ha estat adoptada arran del descens de reserves de l’embassament de Mequinensa, que és l’indicador que fixa el Pla de Sequera corresponent a la part catalana de l’Ebre (elaborat per la CHE) i, com a mesura preventiva, s’ha decidit que el sistema del CAT entri en l’escenari d’alerta.

L’entrada en estat de sequera comporta mesures de gestió i limitacions en el consum d’aigua que afecten a la gestió municipal com a tota la ciutadania, de manera obligatòria.

Així, el municipi ha d’implantar les següents restriccions establertes per l’ACA en estat d’alerta de sequera:

REGS DE JARDINS I ZONES VERDES (PÚBLIQUES I PARTICULARS)

 1. Només es pot regar en l’horari de menor insolació (de 20h a 8h).
 2. No es pot regar si ja ha plogut
 3. El reg de jardins particulars es pot fer, màxim dos dies per setmana. Si no s’estableix cap altra norma, els habitatges amb numeració parella regaran dimecres i dissabtes. Els de numeració senar dijous i diumenges.
 4. En cap cas es pot superar una dotació per reg de 1,5 l/m2 i dia (450 m3/Ha/mes)

FONTS ORNAMENTALS

Totalment prohibit l’ompliment parcial o total de fonts ornamentals.

Per aquest motiu, la font de la Platja Cristall, la font del Parc de l’Era i els Rentadors, no s’ompliran.

NETEJA DE CARRERS, TERRASSES O FAÇANES

 1. Persones particulars: tan sols es pot realitzar amb pal de fregar, galleda i esponja o hidro netejadora a pressió. Està prohibit utilitzar mànigues d’aigua.
 2. Serveis municipals: prioritzar l’ús d’aigua no procedent de la xarxa o mínima despesa d’aigua.

NETEJA DE POLS EN SUSPENSIÓ A L’AIRE (pols per obres o vent …)

Totalment prohibida la utilització d’aigua per evitar la pols en suspensió

OMPLIMENT DE PISCINES

 1. Es poden reomplir parcialment totes les piscines (públiques o privades, d’accés col·lectiu o individual) sempre que disposin de sistemes de recirculació d’aigua, però només en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
 2. No es pot omplir ni reomplir cap piscina que no tingui un sistema de recirculació de l’aigua.
 3. Es pot fer el primer ompliment de piscines que siguin de nova construcció i les que han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.
 4. En centres educatius, es pot fer ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany dels infants.

NETEJA DE VEHICLES

Només es pot netejar el vehicle de la següent forma:

 1. Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua.
 2. Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.
 3. També es permet la neteja de vehicles fora d’establiments comercials si és necessari per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. Dintre d’aquesta categoria s’inclouen els vehicles de transport de menjar, transport d’animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments, així com els vehicles de transport de residus. En qualsevol cas, la neteja es farà amb la mínima utilització d’aigua possible

Tancament provisional de les dutxes de les platges

Per altra banda, i tal com han fet altres municipis veïns, el consistori ha pres la decisió de tancar provisionalment les dutxes de les platges com a mesura d’estalvi d’aigua.

Tota la informació sobre les restriccions i la seva actualització es pot consultar al web de Nostraigua: https://nostraigua.cat/estat-alerta-sequera/

 

 

 

Comparteix aquest article