Mont-roig del Camp se sumarà aquest estiu al repte d’aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio  

Mont-roig del Camp se sumarà aquest estiu al repte d’aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio  

  • Al voltant de 75 restaurants, bars i guinguetes de la localitat s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i Ecovidrio

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i més de 75 establiments hostalers de la localitat competiran aquest estiu per fer-se amb la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya celebra la cinquena edició de #MovimentBanderesVerdes, la seva reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconèixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avenç cap a un desenvolupament sostenible.

Així, Mont-roig del Camp competirà amb 34 municipis catalans amb l’objectiu d’aconseguir la “Bandera Verda de la Sostenibilidad” d’Ecovidrio que ja varen aconseguir Castelldefels, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant durant la passada edició d’aquesta iniciativa.

Aquest any, Ecovidrio també reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de Catalunya, avaluant les seves iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seva aposta per una compra sostenible, entre altres variables. 1935 Hotel & Apartments (Girona) i Picaña Hamburguesería (Barcelona) van ser els establiments hostalers premiats en la passada edició. Així mateix i com a novetat aquest any, a banda d’aquest reconeixement, Ecovidrio convidarà a dues persones de cada establiment guanyador a gaudir d’una master class i una degustació de plats oferts per un reconegut xef guardonat amb una estrella verda Michelin.

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per donar resposta als elevats índexs de consum d’envasos de vidre que es registren en zones costaneres del nostre país durant l’època estival. Durant els mesos d’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen al mercat són generats pel  sector hostaler. Conscient de la necessitat de fer costat a l’hostaleria, Ecovidrio posarà en marxa a un equip d’educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA de la costa espanyola.

Un projecte consolidat en favor de la sostenibilitat a les nostres costes

El Moviment Banderes Verdes s’ha consolidat com una iniciativa clau per a Ecovidrio dins de la seva aliança amb el sector de l’hostaleria. A nivell nacional, la cinquena edició d’aquesta campanya comptarà amb la participació de més de 156 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i més de 16.000 establiments hostalers. Totes aquestes localitats competiran per fer-se amb els nou guardons que Ecovidrio lliurarà en el territori nacional.

Lepe i Rota (Andalusia), Castelldefels i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Catalunya), l’Alfàs del Pi i Finestrat (País Valencià), Alcúdia i Menorca (Illes Balears) i San Pedro del Pinatar (Regió de Múrcia) van ser els nou municipis reconeguts en 2023 amb aquest segell de localitat turística sostenible compromesa amb la conservació del medi a través del reciclatge de vidre. A més a més, dos d’ells tindran l’oportunitat de revalidar el seu  guardó durant aquest estiu en la vigent edició d’aquesta iniciativa.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre en Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrencada de les seves operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al que tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La labor d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciant les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès que avui dia es reciclin set de cada deu envasos de vidre.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més a més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Comparteix aquest article