Mont-roig i Miami Platja celebraran la Diada de Sant Jordi amb actes al carrer

Mont-roig i Miami Platja celebraran la Diada de Sant Jordi amb actes al carrer

  • El diumenge 23 d’abril, a partir de les 11 del matí, el Parc Maria Martori de Mont-roig i la Plaça Tarragona de Miami Platja acolliran diverses activitats culturals i literàries per celebrar el dia del llibre i de la rosa

La tradicional celebració de la Diada de Sant Jordi tindrà lloc enguany al Parc Maria Martori de Mont-roig i a la Plaça Tarragona de Miami Platja el diumenge 23 d’abril. Està previst que les paradetes de llibres i roses obrin a partir de les 11 del matí. S’han programat diverses activitats durant tot el dia per a petits i grans, comptant amb la col·laboració de les entitats locals i amb l’objectiu que sigui un dia participatiu, cultural i lúdic.

A Mont-roig, a la mateixa hora que obren les paradetes, tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis dels Super Lectors de la Biblioteca Joan Miró i seguidament es podrà veure l’espectacle Sant Jordi i altres contes del món amb Sensedrama Teatre. A les 12 h, al Parc Maria Martori, la Coral Sant Miquel oferirà un petit concert. Després serà el torn de la Cobla la Ràpita, que oferirà una actuació per acompanyar la ballada de sardanes de la Rotllana Mont-rogenca.

A la tarda, a partir de les 17 h, tindrà lloc la tradicional ballada de gegants amb la Colla Gegantera del Barri de Dalt Pitota i Pitot, la Colla Gegantera del Barri dels Sis Carrers i els Grallers de Mont-roig. La jornada continuarà a les 18 h amb l’espectacle infantil Contadors de llegendes a càrrec de Jordi Font, un berenar de coca amb xocolata i el recital dels Amics de la Poesia acompanyats per Dimitra Sioras a les 19 h posarà el punt final.

A Miami Platja, un cop les paradetes hagin obert, es podrà veure l’espectacle de Sant Jordi amb la companyia la Botzina i l’acte de lliurament dels premis dels Super Lectors de la Biblioteca Miramar. Al matí, a dos quarts d’una, hi haurà la ballada de sardanes i country a càrrec del grup Country Line Dance Mont-roig/Miami. A la tarda, l’activitat programada continuarà a les 18 h amb l’espectacle infantil de La llegenda de Sant Jordi amb la companyia Rovell d’ou. A continuació, hi haurà un berenar de coca amb xocolata i la jornada la tancarà un concert amb el Coro Rociero Arena del Camino a partir de les 19 h.

Altres  propostes paral·leles a les activitats del matí serà el punt d’intercanvi de llibres del Departament de Joventut.

Programació especial a les biblioteques

Aquest any les biblioteques municipals celebren els seus aniversaris. La Biblioteca Joan Miró de Mont-roig fa 35 anys i la Biblioteca Miramar de Miami Platja en fa 20 de la seva obertura.

Per commemorar aquestes efemèrides les biblioteques oferiran una programació especial amb contacontes, conferències i presentacions de llibres que s’iniciarà la setmana prèvia de Sant Jordi i s’allargarà durant tot l’any.

Les biblioteques també seran presents el dia de Sant Jordi al Parc Maria Martori i a la Plaça Tarragona amb l’entrega dels premis dels Super Lectors de la biblioteca i els espectacles infantils del matí.

Actes previs de les entitats

Abans de la jornada de Sant Jordi, el dissabte 22 tindrà lloc a la Plaça Miramar a partir de les 17 h la representació del conte Jordi i el draquet i un taller de punts de llibre amb Loli Beltran que organitza l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig. El mateix dia a les 20.30 h al Centre Cultural Església Vella, el Centre d’Estudis Mont-rogencs presentarà el llibre Petjades de Mont-roig.

Comparteix aquest article