Mont-roig i Miami Platja commemoren avui el Dia Mundial de l’Alzheimer amb diverses accions

Mont-roig i Miami Platja commemoren avui el Dia Mundial de l’Alzheimer amb diverses accions

  • S’il·luminen diversos espais del municipi i s’han penjat 2 llaços verds a l’Ajuntament  de Mont-roig del Camp i a les oficines de Miami Platja.

L’Ajuntament de Mont-roig del  Camp  se suma avui 21 de  setembre a la commemoració del  Dia Mundial de l’Alzheimer, una efemèride instaurada per l’Organització  Mundial de la Salut per donar a conèixer aquesta malaltia.

Per la seva greu incidència en la salut pública i per a sensibilitzar la societat en general, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’afegeix a la celebració d’aquest dia amb la realització de diferents actes.   S’il·luminaran de color verd, que és el color que representa la malaltia, la Casa de Cultura de Mont-roig i les lletres de Miami Platja a la Platja Cristall i de l’edifici de l’Ajuntament  de Mont-roig del Camp i les oficines  municipals de Miami  Platja penjaran  dos llaços verds.

De forma paral·lela i, amb la col·laboració dels Casals d’Avis i els CAP’s, s’han repartit llaços verds per la solapa així com informació sobre la malaltia i d’alguns dels recursos disponibles per a la seva atenció entre totes les persones.

També s’aprofitarà el Dia Internacional de l’Alzheimer per sensibilitzar i introduir als més petits de la casa en les conseqüències de la malaltia, des de les biblioteques del municipi i dins de les seves programacions ordinàries, es llegirà el conte “La veïna d’en Miquelet”: a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig, demà  a les 18h i a la Biblioteca Miramar de Miami Platja dijous 23 de setembre a les 18h.

La malaltia i la seva afectació

L’Organització Mundial per la Salut (OMS) va instaurar el dia 21 de setembre com el dia Mundial de l’Alzheimer. Aquesta malaltia és la principal causa de demència entre la gent gran. S’estima que a Espanya hi ha 1.200.000 persones afectades per aquesta malaltia i més de 5.000.000 persones entre familiars i persones cuidadores que la pateixen indirectament segons fons de la Confederació Espanyola de l’Alzheimer.

 

Comparteix aquest article