Mont-roig i Miami Platja reivindicaran el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Mont-roig i Miami Platja reivindicaran el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

  • Per la campanya del 25N l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha volgut incidir en visibilitzar les xifres de les dones que pateixen violències masclistes a Catalunya.

Cal recordar que només al Principat hi ha hagut més de 20.000 denúncies i han estat assassinades 9 dones aquest any 2023. L’objectiu és clar, lluitar i aconseguir eliminar totes les formes de violència masclista que avui en dia es continuen perpetuant en tots els àmbits de la vida de les dones, en les relacions de parella, a la feina, al carrer o a l’escola.

El programa d’activitats del 25N s’ha elaborat amb una perspectiva tranversal, treballant conjuntament els departaments de Polítiques d’Igualtat, de Cultura, d’Educació, de Joventut i el Servei de Biblioteques, a més a més de buscar la col·laboració dels instituts del municipi i d’entitats locals com la Unió de Dones de Mont-roig i Associació Deixa’t abraçar de suport al dol.

Les activitats del 25N comencen avui, 9 de novembre, a la Biblioteca Miramar de Mont-roig amb un taller d’iniciació a la il·lustració anime. Com il·lustrar cossos diversos i s’allargaran fins el dia 2 de desembre, quan tindrà lloc un taller de biodansa al Centre Polivalent de Miami Platja.

A més a més de les anteriors activitats cal destacar que el programa inclou una activitat especial amb l’Institut Antoni Ballester i Institut Miami, que és la representació de l’espectacle Ludere, a càrrec de la companyia Inhabitants. A través del conte popular de la Caputxeta vermella es projecten situacions d’assetjament sexistes per tal d’abordar el debat i la reflexió amb els joves de 4rt d’ESO dels dos instituts. L’objectiu d’aquesta activitat és que la població jove es sumi als actes reivindicatius i de conscienciació contra les violències sexistes, perquè moltes d’aquestes violències (abusos sexuals, cosificació, perpetuació d’estereotips, llenguatge sexista…) es continua reproduint entre els joves.

Finalment, la lectura del manifest institucional tindrà lloc el dia 22 de novembre a les 13.00h del matí davant del Centre Polivalent de Miami Platja i a les 19.30h de la tarda al Casal de Joves de Mont-roig.

Descarrega’t el programa complet del 25N en aquest enllaç.

 

 

 

Comparteix aquest article