Mont-roig i Miami Platja reivindicaran el 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, amb una dotzena d’actes

Mont-roig i Miami Platja reivindicaran el 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, amb una dotzena d’actes

  • Cartell camanya 25N.

    L’Ajuntament de Mont-roig del Camp programa a partir del dissabte 19 tallers, xerrades, contes per a nens i nenes, teatre i música en directe, a banda de la tradicional lectura del manifest institucional

El pròxim dia 25 de novembre és commemorarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Les institucions públiques, les entitats i la ciutadania se sumen a la commemoració del 25N amb l’objectiu de visibilitzar aquesta data i lluitar contra totes les formes de violència masclista que avui en dia es continuen perpetuant en tots els àmbits de la vida de les dones, a casa, a la feina, al carrer o a l’escola.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria de Polítiques d’Igualtat i de les Dones, i amb una perspectiva transversal ha treballat amb les àrees d’Educació i Joventut i amb el servei de biblioteques per articular una programació especial amb l’objectiu de fomentar la igualtat entre totes les persones i oferir eines per detectar i lluitar contra les violències masclistes.

Programa complet 25N (descarrega el pdf)

El mateix divendres 25 de novembre hi haurà la lectura del manifest institucional, a les 9.30h a l’Institut Antoni Ballester, amb la participació del seu alumnat i a les 11.45h a l’Institut Miami, també amb la presència de l’alumnat d’aquest centre educatiu. L’objectiu es que la població jove es sumi als actes reivindicatius i de conscienciació contra les violències sexistes, perquè moltes d’aquestes violències (abusos sexuals, cosificació, perpetuació d’estereotips, llenguatge sexista…) les continuen patint les noies joves.

Seguint amb el treball en col·laboració amb els instituts del municipi, el dilluns 21 al Centre Polivalent de Miami Platja es representarà l’escectacle Ludere, a càrrec de la companyia Inhabitants. A través del conte popular de la Caputxeta vermella es projecten situacions d’assetjament sexistes per tal d’abordar el debat i la reflexió amb els joves de 4rt d’ESO de l’INS Antoni Ballester i l’INS Miami.

L’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats per a totes les edats i obert a tota la ciutadania, que començaran el dissabte 19 d’octubre a l’Espai Jove de Mont-roig amb l’espectacle infantil Estereotips, a càrrec de la companyia Pantomima. El dilluns 21 tindrà lloc a la  Biblioteca Joan Miró de Mont-roig l’espectacle La mirada violeta. Marçal i Roig. Es tracta d’un espectacle poeticomusical teatralitzat de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres que retraten a les escriptores feministes Maria-Mercè Marçal i a Montserrat Roig. El dimecres 23 a la Biblioteca Miramar hi arriba Rumbesia amb clau de dona, un recital de poesia fusionat amb rumba, on es conjuguen poemes musicats d’autores catalanes. A més a més, les biblioteques municipals han preparat activitats pels més petits, que podran assistir a les representacions del conte-taller La rateta que escombrava  l’escaleta, a la biblioteca Joan Miró i Miramar els dies 23 i 24, respectivament.

El programa també inclou, entre altres activitats, dos tallers d’autodefensa per a noies i dones, que tindran lloc el dimarts 29 a l’Espai Jove de Mont-roig i el dijous 1 de desembre al Polivalent  de Miami Platja. Els tallers estaran dirigits per Gustavo Polistena, instructor de taekwondo. Cal tenir en compte que aquests tallers precisen reserva prèvia (cultura@mont-roig.cat).

 

Comparteix aquest article