Mont-roig se suma per segon any al Festival Accents amb els concerts de Filferro i Magalí Sare

Mont-roig se suma per segon any al Festival Accents amb els concerts de Filferro i Magalí Sare

  • Les actuacions tindran lloc el dissabte 19 d’octubre i el diumenge 3 de novembre, respectivament, al Centre Cultural Església Vella.

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig s’ha sumat per segon any consecutiu al Festival Accents (www.festivalaccents.cat), que en la seva sisena edició, oferirà les actuacions d’una vintena d’artistes dels Països Catalans i del País Basc en cinc municipis del Camp de Tarragona: Reus, Alcover, Riudoms, Cambrils i Mont-roig del Camp.

El Festival Accents és una proposta d’Empenta Cultural que té com a objectiu oferir música d’autor bàsicament en català a les nostres comarques. Per aquest motiu i per guanyar visibilitat al territori, des de l’Ajuntament de Mont-roig s’ha decidit continuar  vinculats al festival que portarà al nostre municipi, en concret al Centre Cultural Església Vella, les actuacions de Filferro i de Magalí Sare.

El concert de Filferro, ara en format trio, tindrà lloc el dissabte 19 d’octubre a les 20.00h. Es tracta d’un grup del Bages i l’Anoia que dóna la volta als grans èxits de la música moderna adaptant-los al català. Mostrant així els temes que hem escoltat tota la vida de tal manera que semblin fets aquí. Van començar a Youtube i va ser tan bona l’acollida que no van tardar a fer el salt als escenaris, on han tocat per tota la geografia catalana aquests últims anys amb filferro duet i ara des de fa un temps recullen l’estela del duet original amb aquesta versió 2.0 que tan bona rebuda esta tenint arreu. L’Aleluya, el So del silenci, El final de countdown i un llarg etcètera.. amb el que connecten dia a dia amb els seus milers de seguidors i seguidores.

En acabar el concert de Mont-roig hi haurà una copa de vi de la DO Catalunya i de Vermut Miró que són dos dels patrocinadors de l’Accents.

El concert de Magalí Sare tindrà lloc el diumenge 3 de novembre a les 19.00h. Magalí Sare, que actuarà en format duet, s’ha revelat en el seu primer disc amb composicions pròpies com una artista revelació de gran projecció a qui val la pena conèixer i seguir. S’anomena Cançons d’amor i dimonis. Aquest treball ens farà recórrer per l’angoixa, la decepció, la destrucció, però també l’amor i l’esperança. Hi trobarem una combinació de temes en català i anglès amb gran capacitat d’emocionar-nos.

Magalí Sare, a part del seu projecte personal, és la veu soprano del Quartet Mèlt (guanyadors de la tercera edició del concurs de TV3 Oh Happy Day), és la veu del disc Estómac de la Clara Peya i té dos duets, un amb el guitarrista Sebastià Gris (duet guanyador del premi Juventudes Musicales de España en l’especialitat de jazz), amb qui actuarà a l’Església Vella,  i l’altre amb el contrabaixista Manel Fortià. Es va graduar l’any 2017 al Conservatori del Liceu en l’especialitat de cant jazz, obtenint el Premi Extraordinari del Departament de Jazz a la millor trajectòria dins l’escola.

La programació completa del Festival Accents es pot consultar a la web www.festivalaccents.cat

Comparteix aquest article