Nou pas endavant per a la creació d’una aplicació mòbil de seguretat ciutadana

Nou pas endavant per a la creació d’una aplicació mòbil de seguretat ciutadana

  • Mont-roig del Camp, entre els 7 ajuntaments que impulsen aquesta iniciativa d’abast metropolità

Reunió d’alcaldes, regidors i policies locals a l’Ajuntament de Tarragona.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, juntament amb els ajuntaments de Cambrils, El Catllar, La Canonja, Constantí, Reus i Tarragona ha signat, aquest matí, un protocol per impulsar el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis i en clau metropolitana.

La voluntat és la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta i fàcil d’utilitzar, que agilitzi les comunicacions entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i, en definitiva, que permeti oferir una resposta més ràpida, eficient i efectiva en casos d’urgència.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López i el regidor de Seguretat Ciutadana Vicente Pérez han participat en la trobada que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Tarragona. L’acte, que estava presidit per l’alcalde d’aquesta ciutat, Rubén Viñuales, ha comptat també amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita Esteruelas, la regidora de Seguretat de la Canonja, Lucía López Cerdán, l’alcalde de Constantí Òscar Sánchez Ibarra, el regidor de Seguretat de Cambrils Enrique Arce , l’alcalde del Catllar Jordi Ruiz Domènech i altres regidors i representants de les policies i vigilants municipals.

En la seva intervenció, Fran Morancho ha agraït a les regidories de seguretat ciutadana dels diferents ajuntaments i els caps de la policia local, la feina feta per posar en marxa aquesta aplicació i ha valorat molt positivament aquest nou sistema que “a través d’una eina d’ús diari i quotidià per gairebé tothom, com és el telèfon mòbil, es podrà estar més a prop de la policia, fent efectiu el valor de la policia de proximitat”. Així mateix ha dit que “el fet que hi hagi diversos municipis implicats és important perquè suposa un primer pas en el que ha de ser la futura àrea metropolitana de Tarragona”. Finalment ha convidat a altres municipis a sumar-se al projecte perquè aquest sigui una realitat.

Cal recordar que el passat mes de març, es va dur a terme la primera reunió entre 6 municipis i es van iniciar els treballs per dissenyar i compartir aquest futur sistema digital de seguretat. Fruit d’aquest esforç s’ha enllestit el protocol que s’ha presentat avui i que compromet als municipis signants la creació de 4 comissions de treball: una política, una altra formada pels tècnics dels cossos de seguretat o de vigilància municipal, una altra amb els representants dels serveis TIC i finalment, una comissió que reunirà els serveis jurídics dels municipis signants del protocol. Aquestes quatre comissions seran les encarregades d’elaborar un conveni que es signarà a Reus abans de finalitzar l’any i que ha de permetre la licitació conjunta de l’aplicació.

En aquest temps, a més, també s’ha incorporat al projecte el municipi del Catllar, i s’espera que s’hi puguin sumar més pobles i ciutats.

Comparteix aquest article