Nou sistema de monitoratge del consum energètic dels edificis municipals

Nou sistema de monitoratge del consum energètic dels edificis municipals

  • Instal·lació de monitoratge i control al Polivalent de Miami Platja.

    Aquest nou sistema de control sobre les instal·lacions municipals s’ha pogut portar a terme gràcies a una subvenció de 25.000 euros de la Diputació de Tarragona

Durant aquest any s’han instal·lat a set edificis municipals (Ajuntament de Mont-roig del Camp, Casa de Cultura, Poliesportiu de Mont-roig, K-1 espai Jove, Oficines Municipals de Miami, Polivalent de Miami i Poliesportiu de Miami) plaques fotovoltaiques amb l’objectiu de teniu un municipi més sostenible i respectuós amb el medi ambient i d’aquesta manera dotar d’autoconsum elèctric aquests equipaments municipals.

Instal·lació a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Per tal de poder tenir control sobre aquestes instal·lacions s’ha procedit a monitoritzar-les així podrem detectar de manera immediat malbarataments d’energia, mals usos, avaries i funcionaments irregulars així com poder implantar en un futur una comunitat energètica. Així mateix s’ha adquirit i instal·lat el software i el hardware que permet visualitzar i emmagatzemar les dades dels consums, comparar consultar, crear estadístiques i gràfiques a mida, gestionar alarmes i generar informes.

Tot aquest sistema de digitalització  centralitza la informació elèctrica dels subministres tant de consum com de generació en una sola plataforma WEB. Aquesta plataforma web s’anomena QUANTUM Smart Energy. Tots aquesta monitorització s’ha pogut dur a terme gràcies a la subvenció TEAC_2022_Transició energètica i acció climàtica dins de la línia LÍNIA 2 (2.7) Tecnologies informàtiques i de la comunicació, concedida per la Diputació de Tarragona per un import de subvenció 25.215,48 euros.

Comparteix aquest article