Noves accions per conscienciar l’alumnat de la prevenció de residus i la importància de mantenir l’entorn net

Noves accions per conscienciar l’alumnat de la prevenció de residus i la importància de mantenir l’entorn net

  • Recollida a Miami Platja.

    Dins del projecte ‘Estimem el nostre entorn’, han començat una sèrie d’activitats a les escoles i instituts de Mont-roig i Miami Platja dirigides a aconseguir un municipi més sostenible

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del departament de Residus, i l’alumnat que està cursant el servei comunitari dels instituts del municipi han col·laborat en el projecte Estimem el nostre entorn. Es tracta d’accions que pretenen conscienciar al jovent del municipi sobre la importància de la prevenció de residus així com del gran impacte que tenen aquests sobre els entorns natural i, d’aquesta manera, seguir avançant en el camí cap a un municipi més sostenible.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha organitzat  dues sessions formatives dirigides a l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts per tal d’explicar-los sobre quins impactes tenen els residus en el nostre entorn i al mateix temps fer un debat sobre les possibles mesures que es poden prendre per tal d’evitar que els residus arribin al medi natural. Aquestes formacions culminen en la organització d’una recollida de residus en què hi han participat els alumnes de 6è de primària de les escoles del municipi coordinats i guiats per l’alumnat de 4rt d’ESO.

Divndres de la setmana passada, els alumnes de 6è de les escoles Joan Miró i Marcel·lí Esquius de Miami Platja van participar en les neteges que es van fer a la zona verda ubicada a l’Avinguda Cadis amb carrer Castella i a les Coves de Costa Zèfir respectivament. L’activitat va ser tot un èxit i gràcies als 113 alumnes participants es van recollir 140kg de residus, majoritàriament de les fraccions rebuig i envasos.

El divendres 10 de juny serà el torn de l’alumnat de l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig que organitzaran una recollida de residus a la Rasa d’en Ximet amb els nens i nenes de 6è de l’escola Mare de Déu de la Roca.

 

Comparteix aquest article