Noves mesures extraordinàries pel coronavirus

Noves mesures extraordinàries pel coronavirus

  • L’Ajuntament de Mont-roig del Camp tanca les llars d’infants municipals, l’escola de música, imposa cita prèvia obligatòria a les OMAC i cancel·la la programació cultural i de les biblioteques, entre d’altres mesures

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha pres aquest matí noves mesures d’urgència per tal de col·laborar en la lluita contra l’expansió del coronavirus al nostre municipi. De moment, ha decidit tancar les llars d’infants municipals donant seguiment a l’ordre de la Generalitat de tancament de les escoles. També es tanca l’Escola de Música Municipal i s’imposa la cita prèvia obligatòria a les Oficines Municipals d’Atenció Ciutadana a partir del pròxim dilluns 16 de març. En aquest sentit, les dues oficines de Mont-roig i de Miami Platja només atendran a la ciutadania que hagi demanat prèviament cita, amb l’objectiu de controlar l’afluència de persones i evitar que es puguin concentrar en un nombre elevat al mateix temps a les zones d’espera. Recordem que la cita prèvia es pot concertar telefònicament al 977 837 005 o a través de la pàgina https://mont-roig.cat/lajuntament/atencio-ciutadana/omac/

A més d’aquesta mesura dràstica, s’afegiran a les oficines que atenen la ciutadania altres accions preventives necessàries, com garantir la distància de seguretat mínima entre persones que recomanen les autoritats sanitàries. Al mateix temps, a les OMAC hi haurà gel per netejar-se les mans i altres mesures de prevenció i higiene. Aquestes mesures també s’aplicaran a altres serveis i departaments de l’Ajuntament que també atenen el públic.

Malgrat aquestes mesures, l’Ajuntament insisteix a la ciutadania que facin ús dels recursos telemàtics per a relacionar-se amb l’Ajuntament i fer els seus tràmits, i deixin per casos inevitables la presència a les oficines municipals. Així, recorda que es poden fer els tràmits amb l’Ajuntament a través de la Seu Electrònica i sol·licitar informació a través del correu ajuntament@mont-roig.cat i del telèfon 977 83 70 05.

Les restriccions d’accés a instal·lacions municipals també s’estendran a altres punts com els equipaments culturals amb l’objectiu de seguir les indicacions de la Generalitat de limitar a un terç de l’aforament màxim l’ocupació d’aquests espais. En el cas de les biblioteques municipals només s’oferirà el servei de prèstec. A més, des d’aquest dijous s’ha cancel·lat, almenys durant quinze dies, tota la programació cultural i de les biblioteques. En aquests casos l’objectiu final també és evitar que hi hagi aglomeracions o més persones de les necessàries en un mateix espai. És per aquest mateix motiu que aquest dimecres ja es va decidir suspendre actes i totes les activitats programades per a joves, infants i gent gran. En aquest sentit, es recorda que els casals, tant de joves com de gent gran, es troben tancats en haver suspès tota activitat. Amb relació a les entitats que facin servir instal·lacions, l’Ajuntament està recomanant-los que suspenguin les seves activitats, siguin reunions, assajos o actes.

D’altra banda, els serveis informàtics estan habilitant els sistemes necessaris per permetre teletreballar als treballadors i treballadores municipals que per característiques del servei ho puguin fer. També s’estan testant nous recursos telemàtics, com el sistema de videoconferències, per tal de poder garantir la coordinació entre els diversos departaments.

Tot i les mesures de contenció i per evitar el contacte directe amb persones de risc, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp mantindrà el Servei d’Atenció Domiciliària a la gent gran precisament perquè és una població de risc i es vol mantenir contacte amb tots els avis  i àvies del municipi que viuen sols i es troben en situació de dependència. Els Serveis Socials també reforçaran el contacte amb els avis i àvies que viuen sols i han de quedar-se a casa com a mesura preventiva, especialment després del tancament dels casals.

Accions coordinades entre departaments

Pràcticament tots els departaments de l’Ajuntament estan adaptant la seva activitat per atendre aquesta situació d’alerta sanitària, i especialment col·laborar amb les autoritats sanitàries i pal·liar les conseqüències d’aquesta situació. En aquest sentit, el departament de Salut Pública està coordinant-se amb les direccions dels Centres d’Atenció Primària del municipi per tal de col·laborar en tot allò que sigui possible.

Pel que fa al departament de Promoció Econòmica, està estudiant de quina manera es podrà ajudar i contribuir a pal·liar l’aturada econòmica que es preveu per als pròxims dies i complementar de forma modesta els ajuts ja previstos en l’àmbit estatal i català. També estan en contacte permanent amb les principals empreses, especialment del sector turístic, per fer seguiment de les afectacions i oferir el suport que necessitin.

Per altra banda, s’està treballant des del departament de Joventut per muntar una xarxa de joves voluntaris que puguin acompanyar gent gran o infants a causa de la suspensió d’activitats i classes. Les agents cíviques de Miami Platja també reforçaran la seva tasca informativa, en aquest cas al voltant de les mesures de prevenció i les accions acordades al voltant del coronavirus.

També en les pròximes hores estarà disponible una pàgina específica al portal web municipal dedicada al coronavirus que comptarà amb informació actualitzada sobre totes les mesures que es vagin prenent al respecte. Podeu seguir tota l’actualitat a través del web municipal i les xarxes socials. En aquest sentit l’Ajuntament mantindrà informada a la ciutadania de manera periòdica sobre totes les actuacions o accions que es prenguin al voltant del coronavirus.

Mesures adoptades anteriorment

Aquest dimecres, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja va decidir suspendre algunes de les activitats previstes pels pròxims dies com a mesura de prevenció i contenció del Covid-19. En concret, s’han ajornat les Festes de Sant Josep de Miami Platja, que s’havien de celebrar del 19 al 22 de març. I la III Gala de l’Esport que s’havia de fer aquest diumenge 15 de març al Poliesportiu Municipal de Mont-roig. Consulteu aquí les primeres mesures adoptades. 

Informació d’interès:

  • Enllaç per accedir a la Seu Electrònica i fer tots els tràmits amb l’ajuntament, de la mateixa manera que en la modalitat presencial.
  • Consultes o peticions d’informació: telèfon  977 837 005 o bé al correu electrònic ajuntament@mont-roig.cat.
  • Demanar cita prèvia a les OMAC: al 977 837 005 o a través de la pàgina de  CITA PRÈVIA

Comparteix aquest article