Obert el termini per presentar candidates i candidats a la festa de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp

Obert el termini per presentar candidates i candidats a la festa de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp

  • Festa de les Pubilles 2022

    Fins al 5 de maig està obert el termini per presentar les propostes per una festa que tindrà lloc els dies 14 i 15 de maig.

La Festa de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp torna enguany amb novetats. Després d’una reunió celebrada entre el departament de Cultura de Mont-roig del Camp i diverses entitats del municipi es va acordar que l’elecció de la Pubilla i l’Hereu es faria a través d’un sorteig que tindrà lloc el dia 14 a la nit al Poliesportiu de Mont-roig. La idea del sorteig és, per una part, treure pressió als joves i a les entitats que hi participen amb les votacions i per una altra recuperar un sistema d’elecció que ja va utilitzar-se durant uns anys i que les entitats van proposar recuperar.

Del sorteig en sortiran dos noms, el de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig 2022. Cal destacar que també es presentaran la pubilla i l’hereu infantils sorgits entre els alumnes de 5è de l’Escola Mare de Déu de la Roca i la pubilla i l’hereu representants de l’Institut Antoni Ballester. El diumenge, 15 de maig, es realitzaran els actes més protocol·laris amb la recepció institucional a la Casa de Cultura Agustí Sardà.

La presentació de candidats i candidates

Les persones aspirants a Pubilla i Hereu han d’estar empadronades al municipi i tenir setze anys o fer-los durant aquest any 2022. Les inscripcions estan obertes fins al dia 5 de maig i es poden fer a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (https://mont-roig.eadministracio.cat/) o presencialment a les OMAC de Mont-roig i Miami Platja.

Una tradició del folklore català

Al nostre municipi la festa de les Pubilles, com es coneix aquí, està molt arrelada i ja fa més de 60 anys que se  celebra.  Aquesta llarga trajectòria de la Festa de les Pubilles s’explica pel paper protagonista que hi tenen les entitats municipals, que hi participaven activament. L’Ajuntament vol continuar promocionat la festa del pubillatge, que aquest any tindrà lloc els dies 14 i 15 de maig a Mont-roig, en el marc de Sant Isidre, patró dels pagesos.

Per més informació podeu trucar al 977811749 o enviar un correu electrònic a cultura@mont-roig.cat i també podeu consultar les bases reguladores de la proclamació del pubillatge de Mont-roig del Camp en aquest enllaç. 

Comparteix aquest article