El Ple de l’Ajuntament aprova els Comptes Generals del 2015

El Ple de l’Ajuntament aprova els Comptes Generals del 2015

  • L’equip de govern ha aprofitat per explicar la situació econòmica actual del consistori, que qualifica de positiva
ple-extraordinari-de-28-de-setembre-de-2016

Ple extraordinari de 28 de setembre de 2016

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp va aprovar, aquest dimecres 28 de setembre, els Comptes Generals del 2015. Es tracta d’un document que formalitza el tancament de l’exercici pressupostari de l’any passat i que detalla aspectes com la situació del patrimoni, préstecs i deutes, ingressos, beneficis, així com informació sobre com s’ha executat el pressupost de l’any, tant del consistori com de les empreses i entitat municipal.

Segons va explicar el regidor d’Hisenda, Juan Gallardo, els Comptes Generals manifestaven en acabar el 2015 un clar equilibri econòmic de l’Ajuntament. El regidor va especificar també que l’aprovació d’aquests comptes arriba més tard de l’habitual, degut als canvis que hi ha hagut en l’estructura comptable de les administracions públiques.

Per aquest motiu, l’equip de govern va aprofitar l’aprovació d’aquest punt per explicar la situació econòmica actual del consistori.

El regidor d’Hisenda, va senyalar que s’està executant de manera equilibrada el pressupost previst per aquest any, no havent-se detectat desviacions en quant a les despeses o ingressos previstos.

En relació als ingressos, tot i que en línies generals s’estan desenvolupant correctament,  Gallardo va destacar una baixada en l’impost de construccions i obres, fet que demostra que aquest sector encara no evoluciona satisfactòriament al municipi. Amb tot, va assegurar que el pes d’aquests ingressos al pressupost és de menys del 2%, i que per tant, no hi té un impacte remarcable.

Pel que fa a l’endeutament va parlar de canvis rellevants. Gallardo va explicar que s’ha firmat un préstec de 1,5 milions d’euros per finançar diverses inversions al municipi que es suma als 4 milions demanats a través de l’IDAE pel projecte de l’enllumenat. Al tancament de l’exercici del 2016 el rati d’endeutament es situarà al 79,99%. Tot i que això suposa un increment de l’endeutament que patirà l’Ajuntament, Gallardo va destacar que la capacitat per absorbir-lo és evident, amb una elevada velocitat en el retorn dels préstecs, gràcies al fet de comptar amb interessos baixos. El préstec del BBVA té un interès del 0,80% fix a 10 anys, mentre que el de l’IDAE és al 0%.

Agraïment a l’ex-treballadora Montse Gibert

El Ple va finalitzar amb un reconeixement a la treballadora Montse Gibert, que finalitza la seva etapa a l’Ajuntament. L’alcalde Fran Morancho va voler posar en valor la seva contribució en la promoció de la cultura al municipi i tot el plenari va voler agrair-li aquests anys de dedicació.

Comparteix aquest article