Possibles interferències a les senyals de la TDT per la implantació del serveis 4G  a la banda de 800 MHz

Possibles interferències a les senyals de la TDT per la implantació del serveis 4G  a la banda de 800 MHz

  • L’Ajuntament de Mont-roig del Camp informllega8002 de les possibles interferències que pateixin els veïns del municipi en els seus receptors de TDT per la implantació de la tecnologia 4G a  la banda ampla.

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir ben aviat els serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz, el que permetrà als ciutadans del municipi gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Amb l’arribada del nou 4G a Mont-roig del Camp continua el procés d’implantació que s’està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que culminarà al març de 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

Amb la xarxa 4G s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

“Aquesta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. El primer avantatge és que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. La seva altra avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis “explica Daniel Espín, portaveu de Llega800.La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la videotrucada, entre d’altres.

Llega800 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió del 4G a la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d’una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d’aquest moment podran sol·licitar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles incidències.

I, d’altra, un procediment correctiu, després de l’encesa de les estacions, pel qual llega800 s’encarregarà d’atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900.833.999) i una pàgina web www.llega800.es.

Comparteix aquest article