Preinscripcions CFGS d’Animació sociocultural i turística

Preinscripcions CFGS d’Animació sociocultural i turística

Cartell_AnimacioSociocultural_2016_ok

CFGS Animació sociocultural i turística

Es podran formalitzar del 26 de maig a l’1 de juny de 2016

Les preinscripcions per cursar el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i turística es podran formalitzar del 26 de maig a l’1 de juny a l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.

Aquest CFGS, únic a tot Catalunya, té l’objectiu de donar una resposta de professionalització dinàmica i ajustada a les necessitats d’un dels motors econòmics del municipi, com és el turisme. Una formació que va néixer el curs passat de la mà del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’Associació de Càmpings de Mont-roig i que  s’imparteix en règim d’alternança i formació dual entre l’Institut Antoni Ballester i els càmpings del municipi on els estudiants poden accedir-hi en condició de treballador assalariat o becari.

Aquests estudis tenen una durada de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics i proporcionen els coneixements necessaris per a programar, organitzar, dinamitzar i avaluar projectes d’intervenció dirigits al desenvolupament social, aplicant tècniques de dinàmica de grups i utilitzant recursos comunitaris, culturals d’oci i de temps lleure.

Cal destacar que la formació aprofundeix en tres àmbits diferenciats: gestió cultural i participació, educació en el lleure i animació turística.

Al CFGS, que no té límit d’edat, s’hi pot accedir amb el títol de batxillerat, amb qualsevol titulació universitària o de CFGS, amb la superació de la prova d’accés a la universitat per més grans de 25 anys o amb una prova d’accés específica d’aquest cicle formatiu.

Un cop finalitzat, els alumnes poden continuar estudiant altres cicles formatiu o convalidar crèdits en diversos graus universitaris. En cas d’optar per entrar al món laboral poden treballar de coordinador/a de programes d’intervenció específics i en equipaments especialitzats: ludoteques, centres cívics, albergs, colònies, etc., monitor/a i director/a de temps lliure, tècnic de serveis culturals, gestor de serveis culturals, informador juvenil, animador d’instal·lacions turístiques, entre d’altres.

Consulta el díptic informatiu:

CFGS Animació sociocultural i turística

Comparteix aquest article