Prop de 160 alumnes del municipi visiten el Mas Miró

Prop de 160 alumnes del municipi visiten el Mas Miró

  • Un any més, des del Pla Educatiu d’Entorn s’organitza, coordinat des del departament d’Educació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i juntament amb els centres escolars i la Fundació Mas Miró, la possibilitat que l’alumnat del municipi visiti el Mas Miró

Alumnes de l’institut Antoni Ballester

I és que, el Mas Miró representa un dels escenaris essencials per entendre l’obra de l’artista, conèixer de prop el paisatge que va inspirar Miró i posar en valor als infants i joves el patrimoni cultural que tenim més a prop en el territori.

Per això, entre els mesos octubre i novembre, prop de 160 alumnes/as de les escoles Mare de Déu de la Roca i Marcel·lí Esquius i dels instituts Antoni Ballester i Miami Platja han passat o passaran per Mas Miró.

Pel que fa a l’alumnat de 5è de primària realitzen la visita dinamitzada al Mas i uns tallers de creació sobre el paisatge i sobre el llenguatge artístic, per tal de despertar inquietuds creatives en els infants. L’alumnat de 3r d’ESO realitza un recorregut interactiu pels espais del Mas on vivia i treballava Joan Miró, les estances de la casa, el taller, la capella, el celler i el jardí. L’objectiu final de les activitats és que els estudiants s’aproximin a la figura de l’artista a partir de les seves estades a Mas Miró i en els valors que transmet (esforç, paciència, creativitat, proximitat, essència, innovació, treball en equip…) i la importància que tenen en el desenvolupament de la seva obra.

L’activitat pedagògica ha quedat marcada per les mesures d’higiene i seguretat davant la COVID’19. Es treballa en grups més reduïts, els anomenats grups bombolla, s’amplien els dies de visita i s’aprofita el gran espai exterior del Mas per fer les activitats a l’aire lliure.

 

Comparteix aquest article