Queralt Albinyana i Anna d’Ivori, protagonistes dels concerts del cicle Sons de Nit a la Mare de Déu de la Roca

Queralt Albinyana i Anna d’Ivori, protagonistes dels concerts del cicle Sons de Nit a la Mare de Déu de la Roca

  • El programa es completa amb dues propostes familiars: la companyia de titelles Matito i la Companyia Xip-Xap
  • Les actuacions gratuïtes tindran lloc els dies 29 i 30 de juliol i el 12 i 13 d’agost

Aquest estiu el cicle Sons de Nit s’inicia el dissabte 29 de juliol a les 22h a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca amb la proposta El blues d’elles a través de la veu de la cantant i artista Queralt Albinyana. Albinyana i la seva banda fan un recorregut per la història del blues, a través de les vocalistes i compositores més destacades. El repertori abasta un extens itinerari artístic: des de les primeres Dames del Blues dels anys 20 i 30 dels Estats Units fins les blueswomen més influents dels darrers temps. Queralt Albinyana és una dona d’escenari. Compromesa amb el punt de vista femení, posseeix una veu potent i versàtil.

La segona proposta del Sons de Nit tindrà lloc el dissabte 12 d’agost a les 22 h amb el concert d’Anna d’Ivori i la seva banda. La cantant, pianista i compositora tarragonina ens presenta el seu últim treball Ales de paper (2021). Un repertori que ens parla d’històries viscudes i no viscudes, passades i imaginades, de personatges reals i d’altres que ho podrien haver estat. Unes cançons plenes de vides que s’entrellacen com les seves partitures en aquest espectacle. Cançons escrites sobre paper i que pretenen ser ales per a aquells que les escoltin.

Els Sons de Nit es completa amb una proposta familiar els diumenges a la tarda: Els Petits Sons de nit, que acosten espectacles musicals de companyies catalanes als menuts de casa. En aquesta ocasió el dia 30 de juliol es podrà veure l’espectacle Quan el sol se’n va a la posta. L’últim espectacle de la companyia Matito que combina música en directe, interpretació i teatre de titelles per presentar un recopilatori de la cultura popular del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre.

El dia 13 d’agost l’Ermita acollirà l’espectacle La veritable història dels tres porquets de la Companyia Xip-Xap. Una proposta de titelles per descobrir una versió diferent del conte popular dels tres porquets, aprendre una llengua nova, cantar cançons o ballar-les.

 

Comparteix aquest article