Recordatori de mesures i consells en relació al coronavirus

Recordatori de mesures i consells en relació al coronavirus

Usem de forma responsable els recursos sanitaris

És important fer un ús responsable dels recursos sanitaris:

📞 061 ➡️ Urgències per coronavirus i sanitàries.

📞 012 ➡️ Consultes generals.

📞 112 ➡️ Emergències. Si truqueu per fer consultes podeu fer que una emergència que necessita la presencia immediata de policia, bombers, emergències mèdiques o altres, no sigui atesa.

Què puc fer i què no durant el confinament?

✅ Recordeu que hi ha diferents mesures de restricció de mobilitat i que només estan permesos els desplaçaments imprescindibles.

✅ El confinament és bàsic per a no contagiar-se i per no contagiar a ningú més. És una mesura dràstica davant una situació complicada que ajudarà a frenar la corba del coronavirus.

✅ En aquest enllaç trobareu les respostes als dubtes més freqüents sobre el confinament: https://gen.cat/PMFconfinamentCOVID19

És responsabilitat de tothom contenir el coronavirus

Si heu de sortir a comprar aliments o productes de primera necessitat, no oblideu seguir les recomanacions del departament de Salut i eviteu aglomeracions:

✅ Respecteu en tot moment la distància de seguretat (1.5 a 2m).

✅ Feu cues a l’exterior de l’establiment sempre que sigui possible.

✅ Estigueu a l’establiment el mínim temps possible.

✅ Eviteu aglomeracions en establiments que poden provocar un problema d’ordre públic i posar en perill la nostra salut.

✅ També cal prendre mesures a l’hora d’eliminar els residus. Aquestes són les recomanacions de precaució que dona l’Agència Catalana de Residus en aquests casos: Preguntes freqüents sobre recollida de residus domicilaris.

 

 

Evitem notícies falses i rumors

✅ En situacions de crisi o emergència, la informació veraç prové de les fonts oficials. Les xarxes socials estan plenes de fake news i rumors sobre el coronavirus.

✅ Abans de compartir-los, és necessari comprovar que es tracta d’informació veraç. Cal evitar difondre rumors o cadenes amb informacions no contrastades, ja que generen desinformació i provoquen alarma social.

✅ Si teniu dubtes relacionats amb el coronavirus i les mesures acordades per evitar el seu contagi i propagació, podeu seguir les fonts oficials del Departament de Salut, la Direcció General de Protecció Civil i la Generalitat de Catalunya.

 

 

Comparteix aquest article