Recull de propostes per fer durant els dies de confinament

Recull de propostes per fer durant els dies de confinament

  • L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una sèrie de recursos per tal d’animar als veïns i veïnes del municipi a realitzar diferents activitats per tal d’amenitzar els dies de confinament.
  • Us oferim un petit resum amb algunes propostes noves i algunes que ja us hem donat a conèixer, totes elles amb l’objectiu de distreure’ns una mica, divertir-nos i també celebrar l’esforç que estem fent tots plegats contra la Covid-19.

EXPLICA’NS COM ESTÀS PASSANT EL CONFINAMENT

Des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp volem saber com esteu passant aquests dies de confinament als vostres domicilis. Per aquest motiu, us demanem que enregistreu un petit vídeo realitzant alguna activitat: cosint, fent esport, cuinant, dibuixant, tocant un instrument, cantant, parlant amb els veïns de balcó a balcó, aplaudint a les 20 h, etc.

Podeu enviar les gravacions a través de la pàgina: https://mont-roig.cat/coronavirus/propostes/

Amb el material audiovisual que ens faciliteu, i la col·laboració del Pla de Barris, editarem vídeos que compartirem a les xarxes socials per no perdre el contacte entre nosaltres.

Requisits

  • El vídeo ha de durar entre uns 10-15 segons com a màxim
  • La gravació ha de ser amb el mòbil en horitzontal, sense contrallums i intentant que el mòbil es mantingui fixe.

ENVIA’NS VIDEOS FESTIUS

Tard o d’hora tornarem a omplir els carrers, tornarem a ballar però sobretot tornarem amb un gran somriure. Mentrestant, des de l’àrea de Festes us proposen que envieu vídeos cantant o ballant qualsevol cançó, disfressats o en pijama, de forma individual o en família. Per mantenir viu l’esperit festiu i el bon humor i per divertir-nos gaudint de la música i el ball.

Amb els vídeos rebuts farem també un muntatge per animar aquests dies de confinament.

FLASHMOB POST CONFINAMENT

Una altra opció que tenim és anar assajant la coreografia de la flashmob que s’havia de fer per les festes de Sant Josep de Miami Platja, que malauradament es van haver de suspendre per l’inici del confinament. De moment, encara no se sap quan es podrà realitzar aquesta flashmob,  però des de l’Ajuntament esperem que puguem fer-la el més aviat possible. Així doncs qui vulgui pot anar practicant-la, a més, l’assaig de la flashmob servirà per continuar actius exercitant-nos des de casa i mantenir així la forma física.

Aquí teniu l’enllaç de la coreografia: https://youtu.be/CrLA0ly5pqA

CLASSES EN DIRECTE D’ESPORTS

També per mantenir-nos actius cal recordar que l’àrea d’Esports ofereix classes en directe de ioga i tonificació per a tota la família. A més, cada setmana es publica al canal Youtube de l’Ajuntament, vídeos de 10 minuts de durada, amb exercicis per poder fer des de casa i afavorir així el moviment de la població.

Com accedir a les classes online i veure els vídeos?

Només cal entrar al Canal Youtube de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i, en el cas de les sessions en directe, clicar al vídeo que s’estarà emetent online.

Enllaç: https://www.youtube.com/channel/UCJ0clv6JlulrdOvRXHjAgKA

PROPOSTES CULTURALS

I per cultivar la ment,  l’àrea de Cultura ofereix cada dia una selecció de propostes culturals amb l’objectiu que la cultura sigui un bàlsam en aquests dies de confinament. De forma coordinada, les biblioteques municipals aniran recomanant lectures i activitats culturals tant per als més grans com per als més petits de casa.

Les propostes s’oferiran a través de l’APP de l’Ajuntament, a les persones subscrites al canal Cultura, i a través del Facebook de les biblioteques.

RECULL DE FOTOGRAFIES DEL CONFINAMENT

A més, des de la regidoria de Cultura us animen a compartir la perspectiva del confinament des del vostre domicili amb l’objectiu de fer-ne una futura exposició fotogràfica. Us proposem que fotografieu des de la finestra o el balcó de casa vostra aquella perspectiva que us agradi més i que l’acompanyeu d’una frase, una emoció, una poesia o una paraula que la descrigui.  L’objectiu és obtenir un recull fotogràfic de la perspectiva viscuda en temps de confinament pels veïns i veïnes del municipi i realitzar una exposició que representi el moment històric que ens ha tocat viure. Ens podeu fer arribar les fotografies a través del correu electrònic cultura@mont-roig.cat, especificant el nom de l’autor/a de la fotografia i les seves dades de contacte.

VIDEOJOC BELLY RUN

Els atractius turístics de Mont-roig i Miami Platja, els nostres costums i tradicions ja formen part del Belly Run, un joc gratuït per a plataformes mòbils en què el personatge principal, Paco lo Panxut, recorre alguns dels espais més singulars d’alguns municipis catalans, entre ells els del nostre municipi. Mont-roig Miami Turisme ha presentat aquesta proposta coincidint amb l’actual situació de confinament de la població, per tal de continuar gaudint d’alguns dels llocs més emblemàtics del municipi, d’una forma divertida i des de casa.

Link de descàrrega: https://www.mont-roigmiami.cat/belly-run-mont-roig-miami/

Més informació: https://bit.ly/2UTvkUM

SAMARRETA “EL TRIOMF A LA BATALLA DEL CORONAVIRUS”

Finalment, des de l’Ajuntament animem a tothom a pintar samarretes amb una imatge que simbolitza el triomf a la batalla del coronavirus. Aquest dibuix, que ha creat l’artista local Nacho López Campos, s’ha de plasmar a una samarreta bàsica o a qualsevol peça de roba que tinguem per casa. Es pot deixar volar la imaginació, aprofitant el confinament, i utilitzar el dibuix seleccionat per afegir-hi la decoració que es vulgui. De fet, també es pot pintar damunt d’un llençol i penjar-lo al balcó, per exemple, o bé afegir-li el símbol que s’està fent mundialment viral de l’arc de Sant Martí.

El dibuix de Nacho López simbolitza que “un cop acabi la lluita contra el coronavirus tindrem el món als nostres peus, havent après moltes lliçons sobre la vida i la forma de viure-la i aixecant el trofeu que representarà l’agraïment a totes les persones que van fer possible aquesta victòria (personal sanitari, policies, treballadors/es de supermercats, personal de neteja i tots els altres gremis). També representarà l’agraïment a totes les persones que s’han quedat a casa”. Per això s’anima tothom a compartir el resultat a les xarxes socials utilitzant les etiquetes #joemvaigquedaracasa #yomequedéencasa

Enllaç descàrrega del dibuix: https://mont-roig.cat/wp-content/uploads/Joemvaigquedaracasa.pdf

Comparteix aquest article