Recursos per la lluita contra la violència masclista durant el confinament

Recursos per la lluita contra la violència masclista durant el confinament

  • Des de les diferents administracions es vetlla per garantir l’atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament per emergència sanitària.

#NoEstàsSola #JoActuo

L’estat de confinament derivat de la situació d’emergència sanitària pel COVID-19 provoca un impacte clar en les dones en situació de violències masclistes i llurs fills i filles, especialment aquelles que pateixen situacions de risc.

Des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp anirem compartint els recursos actualitzats que ens fan arribar tant del SIAD, servei de Consell Comarcal del Baix Camp, com d’altres administracions:

  • Des del SIAB Baix Camp continuen oferint tots els serveis: primera acollida, atenció psicològica i jurídica.

 

  • Des de l’ICD es reforça la comunicació i divulgació del 900900120, servei telefònic gratuït i permanent, per tal que arribi el seu coneixement a totes les dones que el puguin necessitar. Especialment en la seva modalitat de comunicació escrita, ja que el servei també atén a través de l’adreça de correu 900900120@gencat.cat.

 

  • L’ICD també ha obert el número 671 778 540 que atén a través de missatgeria instantània i que amplia i facilita la comunicació escrita i immediata amb les persones professionals d’aquest servei (psicòlogues, treballadores socials, metgesses i advocades).
  • Des del Ministeri d’Igualtat s’ha elaborat una nova campanya, amb l’objectiu de conscienciar contra la violència de gènere, així com conscienciar sobre el bon tracte durant el període de confinament i altra informació relativa a iniciatives contra la violència de gènere. Continua operatiu el telèfon 016 que segueix funcionant les 24 hores del dia per atenció a les víctimes.
  • El més important és que qualsevol dona que es trobi en una situació d’emergència conegui aquests telèfons: 112 (emergències) 091 (policia) o 062 (guàrdia civil) o que pugui descarregar l’APP ALERTCOPS, des de la qual s’enviarà una senyal d’alerta a la policia de la seva localització.

 

 

 

Comparteix aquest article