Remei Benach guanya el Concurs de Cuina de la Fira

Remei Benach guanya el Concurs de Cuina de la Fira

  • D’entre la dotzena de propostes culinàries participants el jurat ha seleccionat un conill amb caragols

Remei Benach ha estat la guanyadora del Concurs de Cuina 2018

El primer Concurs de Cuina tradicional de la Fira de Mont-roig, que es va celebrar diumenge a la tarda, va comptar amb una dotzena de propostes culinàries de gran nivell. El conill amb caragols de la Remei Benach va ser el plat guanyador del concurs, que va comptar amb entrants, segons plats i postres.

El jurat estava format per Glòria Savall de la Coral Sant Miquel, Teresa Mariné del Centre d’Estudis Mont-rogencs, Joaquima Nolla dels Amics de la Poesia i Elisabet Martí de l’Associació de Comerciants de Mont-roig. Totes elles entitats que van col·laborar en l’organització del concurs i la Fira.

Les propostes a puntuar van ser: empanada de verdures, truita de patata i moniato, pop de la Pixerota, bajoques saltejades amb tomaques xerris i pollastre, tomàquets farcits de carn, senglar amb salsa de xocolata, bescuit de merenga i crema, pastís de pastanaga i fruits secs, coc ràpid, galetes d’avellana i dos tipus de conill amb caragols, un d’ells resultant guanyador.

El jurat valorava la presentació, els productes, l’elaboració i el sabor, l’aroma i la textura en una escala de l’1 al 3 (1 la més baixa i 3 la més alta). Cada valoració va ser individual i després es van sumar totes les puntuacions per obtenir el resultat final.

Destaca que en el transcurs de l’acte Frederic Font va llegir un poema que va fer dedicat al Concurs de Cuina. L’alcalde, Fran Morancho, acompanyat per la regidora d’Impuls Econòmic Yolanda Pérez, va fer entrega del premi a la guanyadora (un sopar per a dues persones i una nit en una caravana del càmping Miramar). Tots els participants i el jurat van rebre com a obsequi una ampolla d’oli cedida per Olis Anton Blanc, Olis Arran de Terra i Olis Tambaler.

Comparteix aquest article