S’intensifica el dispositiu policial per evitar els desplaçaments a les segones residències del municipi

S’intensifica el dispositiu policial per evitar els desplaçaments a les segones residències del municipi

  • A partir d’aquest dijous al matí es talla la circulació a una desena de punts amb l’objectiu de controlar de forma exhaustiva els accessos al municipi

Controls d’accessos que s’efectuen amb altres cossos policials

La Policia Local de Mont-roig del Camp intensifica, juntament amb altres cossos policials, l’operatiu especial per controlar els accessos i evitar la possible arribada de persones a les segones residències del municipi durant la Setmana Santa i mentre duri el confinament establert per l’Estat d’Alarma.

Amb aquest objectiu, a partir d’aquest dijous al matí es tallarà la circulació en una desena de punts de tot el municipi per tal de millorar, encara més, el control policial i limitar l’arribada a les segones residències i els moviments no justificats.

En concret es tallaran mitjançant elements de formigó i tanques, a més de la corresponent senyalització de trànsit, els següents punts:

– Carretera T-310 km 21, d’accés a la urbanizació Bonmont Terres Noves
– Carretera T-318 km 22, Accés nord Casalot
– Carretera N-340 km 1.139 Camí Caseta Rellotge d’accés a la platja
– Carrer Oleastrum amb el Pont del Riu Llastres d’accés a l’Hospitalet de l’infant
– Urbanització Solemio, carrer Alicia de la Rocha amb el pont de l’A-7
– Camins entre la N-340 i la desembocadura riera Riudecanyes, per tal d’evitar l’accés a la zona de Jardins de Paradís

Aquest operatiu està coordinat amb la policia local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Mossos d’Esquadra i contempla també controls policials d’accessos. A més, en el cas del nostre municipi es compta amb el suport del dron per identificar possibles vehicles que vulguin esquivar aquests controls i accedir a les seves residències per camins secundaris i menys habituals.

Cal recordar que aquests tipus d’operatius per evitar els desplaçaments a segones residències es duen a terme a tot el territori i que totes les forces de seguretat estan fent tot el possible per evitar-los.

En aquest sentit, si a través dels controls es detecta aquest tipus de mobilitat, els agents denuncien a les persones que estan incomplint amb les mesures establertes per l’Estat d’Alarma i se’ls obliga a tornar cap a la seva residència habitual.

Així mateix aquest matí l’alcalde, Fran Morancho, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Vicente Pérez, acompanyats per la Policia Local, han participat en una inspecció ocular per tal de comprovar in situ quina és la situació als diferents nuclis de població en relació amb l’arribada de persones de segona residència.  En aquest sentit, cal destacar que s’ha detectat algun cas que ja s’ha procedit a denunciar i que es tornarà a sancionar si es detecta que es torna a desplaçar.

 

 

 

 

 

 

La Policia Local realitza comprovacions periòdiques

Paral·lelament, durant els últims dies, la Policia Local de Mont-roig del Camp ha rebut trucades i alertes de veïns/es sobre habitatges de segona residència habitats i han procedit a efectuar les corresponents comprovacions.

Igualment, es recorda als veïns/es que si tenen sospites de que alguna persona o família s’ha traslladat a la segona residència, poden posar-se en contacte amb la Policia Local enviant un correu electrònic a plocal@mont-roig.cat o bé trucant al 977 83 88 73, per tal de facilitar-los-hi la tasca de seguiment i control.

D’altra banda, se segueixen fent tasques de control a les persones que circulen pel carrer i es comprova si les sortides estan justificades. En aquest sentit, la Policia Local continua demanant responsabilitat a la població i es recorda que l’incompliment reiterat de les mesures de confinament suposa un delicte de desobediència molt greu, per la qual cosa ja s’han produït alguns casos de sentències judicials que han acabat amb penes de presó.

Comparteix aquest article