S’intensifiquen els tractaments d’urgència contra la processionària del pi en diverses zones del municipi

S’intensifiquen els tractaments d’urgència contra la processionària del pi en diverses zones del municipi

  • Un dels tècnics que treballen per eliminar els nius de processionària.

    L’Ajuntament de Mont-roig del Camp treballa per enretirar manualment diversos  nius que  han sobrevingut al tractament previ que s’havia dut a terme.

Com cada any, ens troben a l’època de la sortida de les erugues de processionària del pi de les seves bosses, que estan esteses per diversos parts del municipi. La proliferació de la processionària s’ha vist accentuada en els últims anys per l’increment de la temperatura a la tardor i l’hivern com a conseqüència del canvi climàtic, fet que fa cada vegada més complicada la seva eradicació. Tot i l’esforç que s’ha realitzat de nou en els últims mesos per part de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’empresa contractada per controlar la plaga amb diversos tractaments  respectuosos amb el medi ambient,  en alguns llocs aquests tractaments contractats no han tingut l’eficiència esperada.

Aquest és el cas de la zona verda situada en els carrers Perú i Nicaragua de la urbanització Costa Zèfir, zones properes a l’escola Marcel·lí Esquius i alguna altra zona pública municipal. Per aquest motiu, en tots aquests indrets abans mencionats, s’han fet dos tractaments d’urgència, un d’endoteràpia, que consisteix en la injecció a l’arbre un producte que evita l’establiment de les bosses de la processionària, i un altre aeri, tot i que aquest tractament no han tingut l’eficàcia demostrada en altres zones.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp és plenament conscient del perill que aquestes erugues podent tenir per les persones i per les mascotes si hi entren en contacte. Per això,  en vuit zones del municipi  i abans que comencin a sortir de les bosses, en els darrers dies s’ha començat l’enretirada de nius precisament perquè s’ha detectat que no ha tingut l’eficàcia desitjada el tractament previ.

Aquestes zones estan al carrer República Argentina,12; el carrer Valls 6 i 17; passeig Mediterrani; passeig Marítim la zona propera a l’antiga via, la baixada a algunes cales i la  plaça  de  les Províncies.

 

Comparteix aquest article