Torna la Festa del Pubillatge a Mont-roig del Camp el cap de setmana del 6 i 7 de maig

Torna la Festa del Pubillatge a Mont-roig del Camp el cap de setmana del 6 i 7 de maig

  • La proclamació de la Pubilla i l’Hereu es farà per sorteig la nit del dissabte al Poliesportiu Municipal de Mont-roig

El cap de setmana del 6 i 7 de maig tindrà lloc la Festa del Pubillatge a Mont-roig del Camp, amb l’elecció de la Pubilla i l’Hereu del 2023. Els actes s’iniciaran el dissabte a la nit a les 22.30 h al Poliesportiu Municipal de Mont-roig amb la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp. Després de l’elecció hi haurà ball amb el grup de versions The Walkmans Cover Band. La festa seguirà, a partir de la 01.00h amb un DJ i servei de bar a càrrec del grup de Kintus i Kintes.

Cal recordar que un dels aspectes importants de la proclamació de la Pubilla i l’Hereu, i com ja es va fer l’any passat, és que l’elecció no es farà amb el sistema de votacions per punts sinó a través d’un sorteig. El sistema de sorteig ja s’havia utilitzat fa anys i les entitats locals van proposar recuperar-ho com una forma més equitativa de participació, on tots els nois i noies tenen les mateixes possibilitats de ser Pubilla o Hereu local. Cal destacar que també es presentaran la pubilla i l’hereu infantils sorgits entre l’alumnat de 5è de l’Escola Mare de Déu de la Roca.

El diumenge al migdia hi haurà la recepció institucional del pubillatge. Les autoritats locals rebran a tot el pubillatge i a les entitats locals a la Casa de Cultura Agustí Sardà per anar en cercavila, acompanyats de la Colla Gegantera dels Sis Carrers i dels Grallers de Mont-roig, fins al Parc Maria Martori.

Un cop al Parc Maria Martori es farà la recepció institucional i a continuació tindrà lloc la ballada dels gegants acompanyats dels Grallers i també una exhibició del Ball de Coques i del Ball de Bastons de Cambrils. Durant l’acte se servirà vermut.

El diumenge a la tarda, a les 18 h, la Unió de Dones celebrarà un bingo solidari al Poliesportiu de Mont-roig, per recollir diners en benefici de la Lliga contra el càncer de les comarques tarragonines.

Comparteix aquest article