Torna la Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig

Torna la Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig

  • La ruta dels Pintxuts, el concert jove amb Doctor Prats, l’espectacle infantil amb Reggae per Xics, l’elecció de la Pubilla i l’Hereu o la Festa Gran, entre els actes destacats
  • Les entitats tornen a prendre protagonisme amb la organització de diversos actes com la representació del ball de Dames i Vells, el mercat de Sant Miquel, la ballada de gegants o les competicions de bitlles, billar i futbol, entre d’altres

Mont-roig celebrarà del 29 de setembre al 3 d’octubre la Festa Major en honor a Sant Miquel. Després de diversos mesos sense programació festiva a causa de la Covid19,  l’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a organitzar les festes per tal que tothom pugui sortir al carrer i reviure de nou, aquesta festivitat. Tot i això, el consistori recorda que la pandèmia no s’ha acabat i demana a la ciutadania que gaudeixi de les festes amb responsabilitat. En aquest sentit, s’informa que les mascaretes seran obligatòries a tots els actes, així com respectar les distàncies de seguretat. A més, alguns dels actes requeriran reserva d’entrades per tal de controlar l’aforament.

Aquest mateix cap de setmana comencen els actes previs amb l’exposició fotogràfica del Club de Billar de Mont-roig, la presentació dels equips de futbol del Club Atlethic, el concert a la fresca de l’Associació de Jubilats i Pensionistes o la tirada de bitlles de Sant Miquel.

La programació continuarà el 29 de setembre, festivitat de Sant Miquel, amb la jornada de portes obertes del Club de Billar, el matí d’inflables al parc Maria Martori, la missa en honor a Sant Miquel i un scape room. Ja a la tarda, tindrà lloc l’actuació del grup Mr. Jäck i el pregó de festes, que anirà càrrec de la Sra. Irene Aragonès Gràcia, primera diputada mont-rogenca al Parlament de Catalunya. Seguidament hi haurà l’espectacle de ball shall me Dance i a les 22h el castell de focs artificials.

Dijous 30 de setembre arriba un dels plats fots per a la canalla com és l’actuació del grup Reggae per xics – The Penguins i divendres un altre dels actes destacats: l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Mont-roig del Camp 2021, un certamen que de forma excepcional s’ha inclòs dins les festes de Sant Miquel, després que s’hagués de suspendre el 2020 i ajornar el passat mes de maig. En aquesta ocasió es compleixen, a més, 60 anys de l’elecció de la primera pubilla, per la qual cosa durant l’acte es farà un petit homenatge a totes les pubilles que hi han participat al llarg dels anys. La vetllada finalitzarà amb l’actuació de l’orquestra Mr. Highland.

Dissabte tindrà lloc el mercat de Sant Miquel, organitzat per l’associació El Portal, on es podran trobar productes d’artesania i degustacions i l’animació de La família pagesa. També hi haurà el contacontes del Pitot i la Pitota i la Roca i el Miquel, seguit d’una gimcana familiar, un campionat del Club de Billar Mont-roig, la competició de futbol organitzada pel Club Athletic Mont-roig o les representacions del ball de Dames i Vells, organitzades pel grup de teatre els Xuts.

Dissabte també torna el concert jove amb el Dj OGT, Segonamà i Dr.Prats, que oferiran l’últim concert de la seva gira.

Ja diumenge serà el torn de la recepció institucional a les Pubilles i Hereus, l’ofrena floral i la ballada de gegants i capgrossos. L’activitat comptarà amb la participació de la Colla Gegantera del Barri dels 6 carrers i l’acompanyament dels Grallers de Mont-roig. A més, també ballaran els Gegants de la Vila i els capgrossos que han elaborat als tallers culturals els nens i nenes de Mont-roig.

A la tarda, hi haurà un espectacle de titelles a càrrec de l’Invisible titelles i la Festa Gran, un acte d’homenatge a les persones que han ajudat de forma voluntària a la gent gran durant la pandèmia i recordatori de totes aquelles que han marxat sense la companyia de la família i amics. Seguidament el grup Sopa de Peix oferirà una cantada d’havaneres.

Les festes finalitzaran amb l’espectacle Melanie Amazing, un xou còmic i participatiu de màgia dirigit pel Mag Lari.

Ruta Pintxuts

A més, del 27 de setembre al 3 d’octubre es podrà fer la ruta dels Pintxuts, una proposta gastronòmica a través de la qual diversos bars i restaurants de Mont-roig oferiran, per 3 euros, un pintxo i una beguda. Les persones que facin un mínim de 5 Pintxuts i segellin el fulletó entraran al sorteig de 7 dinars o sopars per a dues persones als restaurants participants.

Reserva d’entrades

Tots els actes de les festes són gratuïts, excepte el concert Jove. En aquest cas les entrades es poden comprar de forma anticipada a 7 € al Casal de Joves K1 de Mont-roig del Camp i a l’Oficina de Turisme de Miami Platja. De dimarts a divendres de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 19.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h (excepte el 2 d’octubre).  També a la Taquilla de la Carpa de les Festes a 7 € de 17 a 20 h.

Per altra banda alguns dels actes requereixen reserva d’entrades, que es pot fer a través del web https://www.entrapolis.com/ca/ o bé a través de l’APP del mateix nom.

En cas de dificultat, les entrades es poden reservar a través del telèfon 608 23 62 43, els dies 24, 27 i 28 de setembre, de 9 a 13 h o bé presencialment a l’oficina del Departament de Festes (del Centre Polivalent) els mateixos dies i horaris. També a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig els dies 24, 27 i 29, de 15 a 20 h.

Es podran recollir màxim 5 entrades per persona i s’haurà d’indicar nom, cognom i correu electrònic i per accedir als espectacles i actes anteriorment descrits s’haurà de portar l’entrada o el resguard de la inscripció.

L’Ajuntament es reserva el dret de modificar el programa de festes si per causes de darrera hora o per noves mesures Covid19, es considera necessari. En aquest cas, les modificacions es donaran a conèixer pels canals de comunicació municipals.

Comparteix aquest article