Tot a punt per una nova Diada del Pop, aquest diumenge 3 de juny

Tot a punt per una nova Diada del Pop, aquest diumenge 3 de juny

  • S’hi podran tastar les propostes culinàries dels 9 restaurants participants a les XI Jornades Gastronòmiques del Pop, que es celebraran del 2 al 17 de juny

L’alcalde Fran Morancho i la regidora Yolanda Pérez amb els restaurants participants a les XI Jornades Gastronòmiques del Pop

L’acte gastronòmic per excel·lència que serveix per iniciar les Jornades Gastronòmiques del Pop (del 2 al 17 de juny) tindrà lloc aquest diumenge 3 de juny al Bosquet del Llastres. Aquesta zona d’ombra natural de la pineda de la Punta del Riu de Miami Platja tornarà a ser l’escenari d’una diada en què es preveuen servir prop de 4.500 degustacions de pop.

Aquest ha estat també l’escenari de la tradicional fotografia de família dels restaurants participants, en un acte que ha tingut lloc aquest matí i en el que hi ha participat l’alcalde Fran Morancho i la regidora de Turisme Yolanda Pérez. Tots dos han volgut agrair la seva implicació i esforç per mantenir la iniciativa i han destacat els beneficis de la col·laboració público-privada.

La diada gastronòmica de diumenge, que començarà a les 11.30h, servirà doncs, per fer un tastet de les propostes culinàries dels 9 restaurants participants a les Jornades d’aquest 2018. Durant la celebració, s’oferiran 2 degustacions a 3 € o bé 8 degustacions a 10€. Les begudes, totes a 1 euro, s’hauran d’adquirir a banda. A més, també es duran a terme activitats pels més petits i un concert de la formació Two Sistas. Cal destacar que hi haurà un servei d’autobús gratuït entre Mont-roig i Miami Platja.

El plat de pop també en format tapa

Durant les Jornades Gastronòmiques, per tal de gaudir del pop i de l’art de cuinar-lo, torna la Tapa Pop, en què els restaurants participants ofereixen el plat de pop en format “tapa” i una beguda al preu de 3 €. A més, tots aquells que omplin les butlletes corresponents optaran al sorteig de diversos premis.

Les jornades

Les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja van néixer l’any 2008, i s’han convertit en un referent gastronòmic del municipi i de la demarcació.

Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d’aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja. A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània.

Comparteix aquest article