Tots els grups municipals de Mont-roig del Camp s’adhereixen al manifest del 8 de març de l’Institut Català de les Dones.

Tots els grups municipals de Mont-roig del Camp s’adhereixen al manifest del 8 de març de l’Institut Català de les Dones.

  • L’Ajuntament ha convidat a llegir el manifest a les treballadores de les farmàcies municipals

Aquest any la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ve marcat per la pandèmia de la COVID-19.

La situació d’emergència sanitària viscuda des del març de l’any passat ha posat de relleu la desigualtat de gènere que encara perviu en el nostre dia a dia, posant de manifest que les professions que han estat en la primera línia contra la pandèmia estan altament feminitzades, estant menys valorades i moltes vegades romanen invisibilizades, com les tasques de cura i de neteja, realitzades majoritàriament per dones i que han estat imprescindibles per la lluita contra la COVID-19.

El Departament de Polítiques d’Igualtat i de les Dones ha demanat a les treballadores de les farmàcies municipals que posessin veu al manifest institucional per visibilitzar i reivindicar el paper essencial que han tingut durant la pandèmia les dones que treballen en l’àmbit de les farmàcies, les professionals de la sanitat, les treballadores de Serveis Socials, les professionals de les residències, les treballadores de comerços i supermercats i les treballadores de la neteja i de la cura de persones.

El manifest, al qual s’han adherit tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament, es podrà seguir a través del Canal Youtube, i ha anat a càrrec de les treballadores de la Farmàcia Solé Llevat, de la Farmàcia Eva Guillén, de la Farmàcia Miami i de la Farmàcia de la Roca.

A més a més de la lectura del manifest, l’Ajuntament ha organitzat tot un seguit d’actes amb motiu del 8 de març, alguns dels quals ja van iniciar-se la setmana passada com la conferència a les biblioteques sobre les dones a l’antiguitat clàssica que va impartir Meritxell Blay Boquera. Així mateix, durant tota la setmana s’il·luminaran de color violeta la façana de la Casa de Cultura Agustí Sardà i les lletres de la circumval·lació d’entrada a Miami Platja.

  

Comparteix aquest article