Vetllada literària per donar a conèixer els premiats del 37è Concurs Literari Vila de Mont-roig

Vetllada literària per donar a conèixer els premiats del 37è Concurs Literari Vila de Mont-roig

  • La Casa de Cultura de Mont-roig va ser l’escenari escollit aquest dissabte pel lliurament de l’edició 37 dels Premis Literaris Vila de Mont-roig, en un acte que també va servir per presentar el tercer recull de les obres guanyadores de les edicions anteriors, en aquesta ocasió les de l’edició 2017, Inesborrable, un títol inspirat per l’obra guanyadora de la categoria de prosa que va anar a parar a Beatriz Herrera Córdoba. Aquest llibre ha estat publicat per l’editorial local Ganzell Edicions.

Foto de família amb els premiats

L’acte de lliurament dels premis, que va comptar amb la presència de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament i els membres del jurat, va tenir un caràcter eminentment literari i festiu i per això va comptar amb la participació del músic local Guillem Anguera amb el seu acordió i també la contacontes Rat Cebrián, que va fer una lectura dramatitzada de diversos fragments de les obres d’Inesborrable.

En aquest enllaç es pot descarregar una galeria de fotos amb les imatges de la vetllada:

Galeria de fotos Premis Literaris 2018

Pel que fa als premis de l’edició 2018 d’aquest certamen que convoca l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, en el transcurs de la vetllada es van lliurar una dotzena de guardons. La guanyadora del premi de poesia per infants de deu a onze anys va ser Aina Franco Belarre per la seva poesia La família i el segon classificat en aquesta categoria va ser  Pol Vilalta Esquius amb el seu poema Sant Jordi i la Xocolata. Pel que  fa al  guardó de poesia Miquel Ferrer el premi va ser per l’obra poètica El recent remot d’Eva Zarzuca Ulldemolins. El jurat va considerar fer una menció especial a una altra poesia, que correspon a l’obra Sentiments del meu poble de Ricard de Pombo Ciurana.

Quant a  narrativa breu per a infants de deu a onze anys, el primer premi va correspondre a Aventura Aquàtica de Pol Vilalta Esquius. El jurat també va considerar atorgar dos segons premis a la categoria de narrativa breu a Carla Gairal Garcia per Naufragi a Austràlia i a Aina Franco Belarre per Una nova vida. El premi de narrativa breu per a joves de quinze a disset anys va ser per Júlia Roca Gibert amb El camí més amarg  i com a segona classificada,  Paula Munté Calvo amb Dos cops de sort. El premi de prosa Magdalena Guerrero va ser atorgat a Dolors Beltran Mateu per l’obra Llum.

El jurat va estar format per: M. Dolors Oliva, Joaquima Nolla, Judit Robert, Montse Salsench, Jordi Trepat, Marta Aragonès, M. Dolors Colldeforns, Anton Ramon i Anna Segura.

Les obres premiades en l’edició d’enguany formaran part del quart volum d’aquesta col·lecció editada per Ganzell que es presentarà el proper any.

Comparteix aquest article