Videocontes protagonitzats per dones a partir d’aquest dissabte a youtube

Videocontes protagonitzats per dones a partir d’aquest dissabte a youtube

  • L’Ajuntament de Mont-roig del Camp difon aquestes propostes que diversos museus catalans han preparat per donar continuïtat al Dia Internacional dels Museus

Aquest dilluns 18 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus (DIM), dedicat aquest any a Museus per la Igualtat. Diversitat i inclusió. Sota aquesta premissa diversos museus catalans han creat la iniciativa Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones.

La programació, adreçada a infants, ofereix entre el 23 i el 31 de maig un videoconte cada dia a les 12.00h a través de la plataforma Youtube.

https://youtu.be/P-tKwHEexgs

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp  anima a tots els nens i nenes a gaudir d’aquesta proposta educativa amb uns relats que tenen com a protagonistes dones vinculades a la història, col·leccions o contingut de cada museu, amb l’objectiu de visibilitzar dones que han sigut referents i són referents de l’art, del disseny o de les ciències naturals.

 

Els contes comencen aquest dissabte, però si no els podeu veure, els vídeos quedaran disponibles de manera permanent en aquest nou canal de Youtube.

Petites històries, grans dones

  • Dissabte 23 de maig, 12.00 h. Museu Nacional d’Art de Catalunya. Videoconte dedicat a la fotògrafa Colita, que ha realitzat nombroses fotografies a artistes i cantants catalans de la Nova Cançó, i és considerada una de les millors retratistes especialitzades en aquest gènere.
  • Diumenge 24 de maig, 12.00 h. Museu Marítim de Barcelona. Videoconte dedicat a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib durant part del segle XVIII.
  • Dilluns 25 de maig, 12.00 h. Museu del Disseny. Videoconte dedicat a Carolina Montagne, una de les modistes més prestigioses del s. XIX i principis del XX a Catalunya i pionera del comerç del vestit de luxe.
  • Dimarts 26 de maig, 12.00 h. Museu Picasso. Videoconte dedicat a Gertrude Stein, escriptora i col·leccionista d’art modern.
  • Dimecres 27 de maig, 12.00 h. Fundació Joan Miró. Videoconte dedicat a Nalini Malani, artista de l’Índia, premi Joan Miró 2019, que presentarà l’exposició No em sents a la Fundació.
  • Dijous 28 de maig, 12.00 h. Museus d’Esplugues de Llobregat. Videoconte dedicat a la ceramista Angelina Alós.
  • Divendres 29 de maig, 12.00 h. Museu d’Arqueologia de Catalunya. Videoconte dedicat a l’arqueòloga Adela Ramon Lligué.
  • Dissabte 30 de maig, 12.00 h. Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Videoconte dedicat a la canadenca Biruté Galdikas, l’experta més important en el comportament dels orangutans.
  • Diumenge 31 de maig, 12.00 h. Museu d’Història de Catalunya. Videoconte dedicat a Roser Rosés, que va ser enviada a l’URSS quan tenia 12 anys per allunyar-la de la Guerra Civil però hi va trobar les misèries de l’exili i la duresa de la II Guerra Mundial.

#PetiteshistoriesGransdones

Comparteix aquest article