El Ministeri de Transports aprova el projecte constructiu per mitigar el soroll a l’AP-7 al seu pas pel Casalot

El Ministeri de Transports aprova el projecte constructiu per mitigar el soroll a l’AP-7 al seu pas pel Casalot

  • L’actuació principal al municipi tindrà lloc al pas de l’autopista per aquesta urbanització

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern de l’Estat ha aprovat provisionalment el projecte constructiu per mitigar el soroll de l’autopista AP-7 al llarg d’un tram que passa per Mont-roig del Camp. L’objectiu és la instal·lació de pantalles acústiques per reduir la contaminació sonora i complir amb els objectius de qualitat acústica (OQA) establerts en la normativa vigent.

L’actuació principal a Mont-roig del Camp tindrà lloc al seu pas per la urbanització El Casalot. Aquesta intervenció, que es preveu sotmetre aviat a informació pública, compta amb un pressupost de 10,2 milions d’euros per al tram de Mont-roig del Camp i l’Ametlla de Mar, i s’inclou dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat pels fons NextGenerationEU.

Qualitat acústica i millora de la convivència

El projecte forma part de la Fase II del Pla d’Acció contra el Soroll, que contempla actuacions específiques per garantir la qualitat de vida de la població. La mesura respon als Mapes Estratègics del Soroll (MES), que periòdicament avaluen la contaminació acústica de la xarxa de carreteres. Els MES han identificat la necessitat de reduir el soroll en zones amb presència de nuclis de població, edificis residencials i un centre docent al terme municipal de Mont-roig del Camp.

Aquesta actuació de mitigació del soroll també s’estendrà al municipi de l’Ametlla de Mar, que es troba dins el mateix àmbit d’actuació del projecte aprovat pel Ministeri.

Comparteix aquest article