Alumnes de l’Institut Antoni Ballester de Miami Platja reben una xerrada sobre la donació de sang i de medul·la òssia

Alumnes de l’Institut Antoni Ballester de Miami Platja reben una xerrada sobre la donació de sang i de medul·la òssia

  • Els estudiants han creat una peça audiovisual fent el “mannequin challenge” per animar a la població a ser donant. Es preveu que pròximament es realitzin sessions informatives sobre la importància de la donació de sang dirigides a la població.

Els alumnes de l’Institut Antoni Ballester de Miami Platja han rebut aquest dimarts una sessió informativa sobre la donació de sang i de medul·la òssia. La xerrada, que ha anat a càrrec del Banc de Sang i Teixits (BST), ha servit per conscienciar sobre la importància que té el fet de ser donant.

A banda, els alumnes de l’ESO han creat una peça audiovisual realitzant el “mannequin challenge”. Es tracta d’un fenomen viral que consisteix a gravar un vídeo amb els protagonistes immòbils per tal que l’escena sembli congelada. L’objectiu d’aquesta iniciativa és animar a la donació. Cal recordar que el 15 de gener se celebrarà una jornada solidària a Miami Platja on hi haurà, entre altres activitats, la cursa Crema Turrons.

Es preveu que, pròximament, es realitzin aquestes xerrades de forma que vagin dirigides a la població. En el mes de novembre les escoles Joan Miró i Marcel·lí Esquius van rebre la visita del Fred i la Neli, dos superherois de la sang del BST. En aquesta trobada se’ls va explicar què és la donació de sang i la seva rellevància. Ja és el tercer any que aquesta sessió es realitza pels alumnes del Joan Miró i, per segon any, als del Marcel·lí Esquius.

A partir d’aquestes xerrades informatives, les mestres reben material per treballar amb els alumnes per tal que coneguin millor com es forma la sang i la seva necessitat. En aquest sentit, els nens de les dues escoles van participar en un concurs de dibuix i de logotip. El BST ha utilitzat les creacions de cada centre per confeccionar el cartell informatiu de la campanya de donació. Aquest es podrà veure penjat en diferents punts de Miami Platja. Des del BST també sol·liciten la col·laboració dels pares en la donació de sang.

 

Comparteix aquest article