Aprovat un fons de solidaritat de Nostraigua per ajuts a famílies amb situació econòmica precària

Aprovat un fons de solidaritat de Nostraigua per ajuts a famílies amb situació econòmica precària

Signatura conveni Ajuntament i Nostraigua

L’alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Fran Morancho i el vicepresident de l’Entitat Pública per la Gestió del Cicle complet de l’Aigua, Ferran Pellicer.

L’Ajuntament i l’Entitat Pública Empresarial han signat un conveni per gestionar aquest fons que està dotat amb 20.000 anuals, un dels més alts del territori

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’Entitat Pública Empresarial Nostraigua han signat un conveni de col·laboració per a la gestió d’un fons de solidaritat de 20.000 euros anuals per ajuts a famílies amb situació econòmica precària. L’objectiu és facilitar l’accés al consum bàsic d’aigua potable i clavegueram als habitatges de les persones amb greus dificultats econòmiques.

A través d’aquest conveni, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp facilitaran un informe a Nostraigua de les persones en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica que necessiten acollir-se a aquests ajuts així com del període d’aplicació de l’exempció.

Així mateix, les persones que vulguin acollir-se a l’ajut del Fons de Solidaritat de l’Aigua es podran adreçar a Serveis Socials de l’Ajuntament que, prèvia comprovació del compliment dels requisits per resultar-ne beneficiaris, trametrà a Nostraigua les factures i els imports de les mateixes que s’haurien de veure beneficiades per aquest ajut.

El fons de 20.000 euros anuals és un dels més alts del territori

Durant la vigència del conveni, Nostraigua dotarà anualment, a fons perdut, d’aquest Fons de Solidaritat de l’Aigua. En el cas de l’exercici 2016 s’ha previst un import màxim de 20.000 €, essent un dels més alts en proporció al nombre d’habitants del territori. Aquest import es preveu mantenir en exercicis posteriors i, en cas de no esgotar-se en l’anualitat, s’acumularà a la quantitat que el Consell d’Administració de l’EPE li assigni anualment.

Comparteix aquest article