Arrenquen les II Jornades Gastronòmiques del Calçot

Arrenquen les II Jornades Gastronòmiques del Calçot

Del 15 de febrer al 3 de març, nou establiments de restauració oferiran tapes, plats, menús i calçotades per degustar els calçots que es produeixen al municipi

Fotografia de família amb els restauradors, productors locals i membres de l’Ajuntament.

El ceballot que es cultiva al terme municipal de Mont-roig del Camp torna a ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques del Calçot, que es celebraran del 15 de febrer al 3 de març al municipi. Un total de nou restaurants oferiran durant aquests dies tapes, plats, menús i calçotades, amb aquesta ceba com a ingredient protagonista. Les jornades estan organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp per tal de continuar atraient visitants més enllà de l’estiu, però sobretot per potenciar el sector de la restauració i l’agricultura local amb un producte de temporada i km 0.

La finca d’un dels productors locals on es cultiven calçots ha servit aquest matí, per presentar la iniciativa en què hi ha participat l’alcalde Fran Morancho, la regidora de Turisme Yolanda Pérez, diversos regidors de l’Ajuntament, així com els restaurants participants i els agricultors que produeixen la matèria primera dels plats.

Es calcula que Mont-roig del Camp produeix al voltant de 30 milions de calçots, una xifra que es vol fer valdre a través d’aquest tipus d’iniciatives que a la vegada serveixen també per donar a conèixer la bona oferta gastronòmica local.

La iniciativa té la singularitat que permet gaudir de múltiples formes de cuinar els calçots. En són exemples el bacallà confitat amb emulsió de romesco i melmelada de calçots, la caldereta de sípia amb calçots, el rissoto de calçot a la catalana, les croquetes de calçot o el paté de calçot, entre altres propostes que es podran degustar aquests dies als diversos establiments de restauració de Mont-roig i Miami Platja.

Pel que fa als preus, hi ha opcions per a totes les butxaques, des dels 3 euros la tapa, els 6- 10 euros del plat, els 20 – 25 dels menús i els 30 euros de les calçotades, aproximadament.

Consulta els restaurants participants i les seves propostes gastronòmiques.

II Jornades Gastronòmiques del Calçot

 

Comparteix aquest article