Bona acollida del projecte d’Horts Socials de la Gent Gran destinat a persones del municipi majors de 65 anys

Bona acollida del projecte d’Horts Socials de la Gent Gran destinat a persones del municipi majors de 65 anys

  • A  l’abril va començar a funcionar aquest hort urbà a Miami Platja, un projecte per a fomentar l’envelliment actiu que en funció de la demanda es buscarà un altre espai i també a Mont-roig en cas que hi hagi interessats.

Totes les persones majors de 65 anys del municipi poden participar en el projecte d’Horts Socials de la Gent Gran que  ha impulsat el departament  de Gent Gran de l’Ajuntament  de Mont-roig del Camp amb el suport del Pla de Barris de la Florida i la col·laboració  del Casal d’Avis Sant  Jaume  de Miami Platja. Aquesta iniciativa va començar a funcionar  el passat mes d’abril amb una bona acollida. Aquests horts estan situats just davant de l’escola Joan Miró, al número 68 de l’avinguda Cadis.

En aquests moments encara hi ha places disponibles per apuntar-se a la prova pilot d’aquest projecte  que,  a  banda de l’edat mínima de 65 anys i la residència al municipi de Mont-roig del Camp, té com a únic requisit que la persona pugui arribar-hi amb mitjans propis i sigui suficientment autònoma per a realitzar la tasca. En cas que hi hagi més demanda l’Ajuntament es planteja ampliar amb nous horts en altres ubicacions (en el mateix Miami Platja o a Mont-roig).

Per apuntar-se a les activitats d’aquest hort social cal trucar al telèfon  679041961 on podrà obtenir més informació del projecte.

Amb aquesta iniciativa, el departament de Gent Gran de l’Ajuntament  de Mont-roig del Camp vol donar una oferta d’oci i formació a les persones majors de 65 anys encaminada a l’envelliment actiu i a una vida saludable. Els horts són un espai on els usuaris tenen cura d’un hort comunitari de forma totalment autònoma i lliure, però amb el suport i assessorament d’un professional d’horticultura. L’hort disposa de tot el material necessari per executar les tasques, les persones usuàries només hauran de posar el seu temps i esforç. El projecte és a  la vegada un punt de trobada on ampliar la xarxa social i relacional de les persones grans.

Tallers a partir de  setembre

A partir de setembre i de forma mensual també es realitzaran tallers monogràfics oberts a tota la població (prèvia inscripció i en funció de les places) sobre temes relacionats amb la natura, horticultura i l’ecologisme.

 

Comparteix aquest article