Comença amb normalitat el curs escolar 2021-2022 als centres educatius del municipi

Comença amb normalitat el curs escolar 2021-2022 als centres educatius del municipi

  •  Els centres escolars mantenen el gruix de les indicacions que es van establir el curs passat com els grups bombolla i l’ús de la mascareta a partir dels sis anys

Un total de 1.677 alumnes han començat avui, amb total normalitat, el curs escolar 2021-2022 als centres educatius del municipi, en el segon any marcat per la incidència de la Covid però amb canvis per l’avançament de la campanya de vacunació. Aquesta xifra suposa un lleuger increment en el nombre d’escolaritzacions amb relació al curs anterior (1.658 alumnes). Com sempre, el procés de matriculació es viu i es tracta de xifres aproximades, tenint en compte que duran el curs escolar hi poden haver canvis amb noves matrícules que arriben d’altres escoles o amb algunes baixes.

Respecte als protocols per la Covid, durant aquest curs els centres escolars mantenen el gruix de les indicacions que es van establir el curs passat com els grups bombolla i l’ús de la mascareta a partir dels sis anys. Tot i això, es permet la interacció entre diversos grups amb mascareta i els nens d’un mateix grup no l’hauran de dur al pati. La mesura més destacada, però, és que els alumnes que tinguin la pauta completa de vacunació no hauran de confinar-se en cas de cas positiu a l’aula. Salut preveu que dues terceres parts dels estudiants de més de 12 anys comencin el curs amb aquesta pauta.

Per centres, l’escola Mare de Déu de la Roca de Mont-roig tindrà aquest curs 372 alumnes d’educació infantil i primària. Tots els cursos comptaran amb 2 línies, excepte 5è que en tindrà 3. L’escola Joan Miró de Miami Platja comptarà amb 329 alumnes, també en dues línies. I l’escola Marcel·lí Esquius acollirà aquest curs 234 alumnes d’educació infantil i primària en una sola línia excepte el curs de P4 que en tindrà dues. Cal destacar que a les tres escoles de primària, un total de 101 nens i nenes començaran el curs a les aules de P3.

Pel que fa a l’Institut Antoni Ballester té matriculats 398 alumnes. D’aquests, 265 cursaran ESO, 78 Batxillerat i 55 alumnes estan matriculats al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes (DUAL). Per altra banda, l’Institut Miami té matriculats 242 alumnes que cursaran ESO. Finalment, també amb matrícula viva, aquest setembre la llar d’infants Mare de Déu de la Roca de Mont-roig ha començat amb 38 infants i la Petete de Miami Platja amb 64. Les dues llars compten encara amb places vacants en alguns cursos.

Novetats en les extraescolars

Una de les novetats d’aquest curs escolar que acaba de començar és que l’Escola Municipal de Música Baptista Nogués oferirà les classes de sensibilització a les tres escoles de primària. D’aquesta forma els nens i nenes de P4 i P5 podran gaudir d’aquesta activitat extraescolar sense moure’s del seu centre.

També durant aquest curs escolar l’activitat infantil de bàsquet, destinada als nens i nenes de categories benjamí (nascuts el 2012-2013) i aleví (nascuts el 2010-2011), es desenvoluparà als centres educatius de Mont-roig i Miami Platja. Amb aquesta nova proposta, en què les famílies no hauran de traslladar els infants fins als poliesportius municipals, es vol incentivar la pràctica esportiva entre aquest grup. També la proposta Diveresports pensada per als nens i nenes de P3, P4 i P5  es realitzarà a l’escola de la Mare de Déu de la Roca a Mont-roig.  Pel que fa a Miami Platja, es manté al poliesportiu municipal.

Canvis a les direccions dels centres

Tres centres educatius renoven o han renovat l’equip de direcció. Es tracta de l’escola Marcel·lí Esquius, on la fins ara directora Montserrat Salsench Martí dóna pas a l’Emilia Arana Bernal. Per altra banda, també deixa el càrrec el director de l’Institut Miami, David García i agafa el relleu la nova directora Montse Llebaria Cortés. Finalment  a l’Escola Mare de Déu de la Roca la Cristina Alberich Guinjoan ha agafat el relleu del Jordi Trepat Colom.

Escoles obertes i segures

El Departament d’Educació de la Generalitat, el Departament de Salut, l’Ajuntament, els equips de coordinació territorial i els equips docents dels centres tornaran a treballar conjuntament en la detecció precoç de casos de Covid19 i sospitosos, i en la gestió posterior, per tal de poder mantenir l’activitat escolar presencial i garantir el dret a l’educació i a la socialització de l’alumnat.

Comparteix aquest article