Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

Les noves plaques fotovoltaiques dels edificis municipals.

  • L’Ajuntament de Mont-roig del Camp preveu una reducció de  134,5 tones de CO2 l’any de gasos d’efecte hivernacle, l’equivalent al consum anual de 160 llars, aproximadament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha començat aquesta setmana la instal·lació de plaques d’energia fotovoltaica en 7 edificis municipals que afavoriran una reducció important de l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i també una  reducció en la factura de la despesa elèctrica que ha de pagar el consistori.

Un cop entrin en funcionament aquestes plaques es preveu una producció total anual de 538 MWh d’energia, el que representa el consum anual d’unes 160 llars i un important estalvi d’emissions de gasos amb efecte hivernacle, al voltant dels 135 tones de CO2 l’any.

En concret, els edificis que a les seves cobertes tindran les plaques fotovoltaiques per autoconsum seran la Casa de la Vila, la Casa de Cultura Agustí Sardà, el poliesportiu de Mont-roig, l’Espai Jove K1, les oficines municipals de Miami Platja, el poliesportiu de Miami Platja i el Centre Polivalent de Miami Platja. Per a l’execució d’aquestes obres es va preveure un import elegible de 994.134,43 € dels quals s’ha atorgat l’ajut, per a projectes d’economia baixa en carboni, promoguts per entitats locals, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionada per l’IDEA, de 497.067,21€.

Finalment, el pressupost total d’aquestes obres és de 375.066,28 € (IVA inclòs). Aquest projecte com ja s’ha esmentat està acollit a la línia d’ajuts a projectes d’Economia Baixa a Carboni, promoguts per Entitats Locals, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionada per l’IDAE, amb l’objectiu d’aconseguir-ne una economia més neta i sostenible. Limport de lajuda correspondrà al 50% del pressupost total. El 50% restant ho assumirà l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

L’execució d’aquestes obres d’instal·lació de les plaques fotovoltaiques als edificis municipals està previst que finalitzi a finals del proper mes d’octubre.

Assessorament energètic

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp va posar en marxa el passat 21 d’abril un servei gratuït d’assessorament energètic adreçat a les ciutadania del municipi. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport i sobretot incentivar a la ciutadania a fer la transició cap a les energies renovables. En concret, el servei ofereix suport tècnic especialitzat per entendre la lectura de les factures de les companyies subministradores; consells per a la millora de la gestió i l’eficiència energètica de les llars i en l’optimització dels serveis d’electricitat i gas; informació sobre la tramitació d’ajuts o gestions amb les empreses energètiques, així com informació sobre tramitació, bonificacions i ajuts disponibles per al foment d’instal·lacions amb fonts d’energia renovables.

El servei s’ofereix tots els dijous no festius, a Miami Platja, a l’Espai, de 9.30 h a 11.30  i a Mont-roig, a l’Ajuntament de 12 h a 14 h. Per a l’atenció presencial cal sol·licitar cita prèvia mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament o bé trucant al telèfon de l’Ajuntament 977 83 70 05 i l’extensió 2088.  L’altra possibilitat de fer-ho és a través de videoconferència, enviant prèviament un correu electrònic sol·licitant el servei a transicio@mont-roig.cat. En aquest horari també s’atenen consultes per telèfon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquest article