Compte enrere per la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta a Costa Zèfir, Bonmont i Club Mont-roig

Compte enrere per la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta a Costa Zèfir, Bonmont i Club Mont-roig

  • Ja s’han instal·lat les àrees de contenidors d’emergència on es podran llençar els residus de les diferents fraccions, de forma excepcional

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp està ultimant la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta (PaP) a tres urbanitzacions del municipi: Costa Zèfir, Bonmont i Club Mont-roig.  De fet, en els últims mesos s’han fet diverses accions destinades a donar a conèixer els detalls d’aquesta nova tipologia de recollida de residus amb xerrades al veïnat, punts informatius, visites porta a porta i també un canal de comunicació per resoldre dubtes. Ara tot ja està a punt per al tret de sortida d’aquesta nova etapa de la recollida de residus.

La setmana passada va finalitzar la instal·lació les àrees d’emergència d’aquestes urbanitzacions, que substituiran les àrees de contenidors situades al carrer, però que només s’hauran d’utilitzar de forma excepcional: si s’ha de marxar el cap de setmana fora i queden residus a casa, si es fa un dinar familiar i s’ha generat més residus dels habituals, etc. Durant les setmanes vinents, aquestes zones estaran vigilades amb càmeres per tal d’evitar comportaments incívics i assegurar el respecte de la mateixa àrea, així com de l’entorn on es troben. Des de l’Ajuntament es vol evitar que l’àrea d’emergència es converteixi en un punt d’abocaments incontrolats. De fet, aquest mecanisme facilitarà la detecció d’actuacions incíviques i també, les incidències que puguin sorgir.
Durant la fase inicial del servei estaran obertes, això no obstant, un cop passades les primeres setmanes només es podrà accedir amb la identificació que disposarà tot el veïnat de cada urbanització.

Informació i dubtes

El veïnat d’aquestes urbanitzacions que encara no formi part del grup de difusió a través del qual la regidoria de Residus informa de les novetats en el servei podeu clicar en aquest enllaç per obtenir informació més concreta a través del whatsapp: https://chat.whatsapp.com/Cod7yCqoDiEJydr1mIZdmA.

Per resoldre qualsevol dubte també es pot contactar directament a través del correu reduirireciclar@mont-roig.cat

Amb aquest canvi de model de residus, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp vol millorar la recollida selectiva de residus al municipi, per acostar-nos cada cop més al 55% de reciclatge que exigirà la Unió Europea el 2025. La implantació començarà per aquestes 3 urbanitzacions (10% de la població) amb l’objectiu d’anar-la ampliant a la resta del municipi de forma progressiva.

Comparteix aquest article