Continuen les activitats del centenari de ‘La Masia’ de Miró a Mont-roig amb una exposició dels guixos originals de l’artista i un concert de música d’època

Continuen les activitats del centenari de ‘La Masia’ de Miró a Mont-roig amb una exposició dels guixos originals de l’artista i un concert de música d’època

  • Exposició ‘L’ànima de la forma’

    Aquest dijous s’inaugura al Centre Cultural Església Vella l’exposició “L’ànima de la forma”, una mostra inèdita de la Fundació Mas Miró amb 10 models d’escultura realitzades en guix i una resina. Dissabte tindrà lloc el concert de Garbuix Duet a la plaça Mossèn Gaietà Ivern.

 

Aquesta setmana continuen a Mont-roig les  activitats del centenari del quadre La Masia de Joan Miró, que organitzen la Fundació Mas Miró i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. En aquesta ocasió, dijous a la tarda tindrà lloc la inauguració de l’exposició L’ànima de la forma i dissabte al vespre el concert amb el grup Garbuix Duet.

Emmarcada en els actes del Centenari de La Masia, L’ànima de la forma és la primera exposició de producció pròpia de la Fundació, que es podrà veure al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig fins el 14 d’agost. La inauguració de l’ànima de la forma serà aquest dijous, 2 de juny, a les 19 h. La mostra presenta una col·lecció de guixos elaborats originalment per Joan Miró que es podran visitar fins a la segona quinzena d’agost.

Es tracta de motlles que van servir per elaborar posteriors escultures en bronze, però que constitueixen peces artístiques en si mateixos donat que van ser modelats per les pròpies mans de l’artista. Els guixos són la part desconeguda d’una obra que es forja en l’entorn més íntim i privat de l’artista, la residència de Mont-roig i el seu entorn. En definitiva, esdevenen l’essència de Miró.

La mostra reuneix 10 escultures en guix i una resina de Joan Miró, que l’artista va realitzar com a models per a la seva posterior fosa en bronze, donades per la família Miró a la Fundació Mas Miró l’any 2019. Una donació que reconeix la transcendència de la masia i de Mont-roig en el naixement del procés escultòric de l’artista. De fet, el taller de Mont-roig és el primer taller que es va fer construir amb el desig exprés de treballar l’escultura. La mostra s’enfoca en la relació íntima que tenia Miró amb el Mas Miró i el territori de Mont-roig, donant èmfasi sobretot a la importància de l’entorn del mas en la seva maduració com a escultor. A l’exposició, dissenyada per l’escenògraf Ignasi Cristià, no només hi trobarem exposats models originals en guix de les escultures de Miró, sinó també imatges de la vida i obra de l’artista i d’objectes significatius dels seus processos creatius i d’inspiració. Fotografies de gran format de l’artista al Mas Miró retratat pel fotògraf alemany Ernst Scheidegger, el fotògraf americà Irving Penn, els fotògrafs catalans Català-Roca i Joaquim Gomis.

El nét de Miró participarà a l’acte inaugural

La inauguració comptarà amb la presència de Joan Punyet, nét de Joan Miró, Fran Morancho, president de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa Vecchierini, comissària de la mostra i directora de la Fundació Mas Miró, i la regidora de cultura de l’Ajuntament de Mont-roig, Mei Benach. Organitzada amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’exposició té lloc al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig i es podrà veure del 3 de juny al 14 d’agost.

Concert de Garbuix Duet

La programació del centenari de La Masia també tindrà un apartat musical aquest cap de setmana a Mont-roig. En concret serà dissabte a les 22h a la plaça Mossèn Gaietà Ivert amb l’actuació del grup Garbuix Duet. El grup reusenc format per Albert Galcerà i Albert Carbonell oferirà un passeig musical a la llum de la lluna amb un programa format per música de compositors catalans de principis del segle XX, l’època en la qual Miró va venir a Mont-roig. El repertori el completaran cançons franceses per a violí i acordió, boleros i swings.

Divendres 10 de juny, també a les 10 del vespre, la música en directe dins el programa del Centenari de La Masia es traslladarà a la pèrgola de la Platja Cristall de Miami Platja amb l’actuació del grup de jazz Alba Armengou Quartet.

Comparteix aquest article