El Departament d’Ensenyament estudiarà portar un cicle formatiu de grau mitjà a Mont-roig del Camp

El Departament d’Ensenyament estudiarà portar un cicle formatiu de grau mitjà a Mont-roig del Camp

  • Taula Mixa Educació, maig 2016

    Taula Mixta Educació, maig 2016

    Els nous estudis permetrien consolidar el grau superior que s’imparteix des del curs passat a l’Institut Antoni Ballester i convertir el municipi en un referent en la formació relacionada amb el turisme

El Departament d’Ensenyament a Tarragona han mostrat la seva voluntat de portar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural al municipi el curs 2017-2018. Així ho va anunciar la seva directora, Silvia Rodes Guedes en el transcurs de la Taula Mixta d’Ensenyament, una reunió de coordinació entre Generalitat i Ajuntament que es duu a terme semestralment i que es va celebrar la setmana passada a les oficines municipals de Miami Platja.

La notícia ha estat molt ben rebuda per part de l’Ajuntament, qui des de la implantació del grau superior d’Animació sociocultural i turística, el curs passat, ha reivindicat la necessitat d’oferir també un grau mitjà. Amb aquests nous estudis, les persones que obtinguin el graduat en ESO podran accedir directament a aquesta formació i posteriorment complementar-la amb el grau superior.

En aquest sentit, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Enrique López va explicar que el turisme és el principal motor econòmic del municipi i que “la implantació d’aquests estudis permetria posicionar-nos com un referent en la formació relacionada amb el lleure, l’esport i el turisme”. López va afegir que “aquests estudis permetrien reduir la taxa d´abandonaments escolars, per tant, millorar el sistema educatiu del nostre municipi sense que els nostres joves s´hagin de desplaçar”.

Confirmada l’Oficina Municipal d’Escolarització

D’alta banda, Ensenyament va confirmar que el municipi tindrà una Oficina Municipal d’Escolarització. Aquesta oficina permetrà millorar el procediment d’admissió de l’alumnat, promoure el coneixement dels centres de la seva oferta educativa, donar suport en el procés de preinscripció i matrícula en el període ordinari i treballar en profunditat la fuita d’alumnes.

De fet, la Taula Mixta d’Ensenyament  també va servir per fer una valoració de la situació actual dels centres educatius i de les xifres de preinscripcions. La Directora dels Serveis Territorials va confirmar que hi ha hagut una davallada important de natalitat els últims 3 anys a tot Catalunya i que aquest fet també s’ha vist reflectit al municipi, amb ratios d’alumnes que han passat dels 25 als 20 en el cas de l’educació primària.

Amb tot, s’ha aconseguit per al curs 2016-2017 que es puguin oferir 4 línies de P3, dues a l’Escola Mare de Déu de la Roca, 1 al Marcel·lí Esquius i 1 al Joan Miró. Rodes va voler insistir que Mont-roig i Miami Platja estan fent grans esforços perquè les famílies es quedin i portin els seus fills als centres educatius del municipi, destacant també el bon funcionament de les escoles i l’institut. En aquesta mateixa línia l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, va voler felicitar a la comunitat educativa del municipi i va posar de relleu els bons resultats acadèmics que han obtingut els alumnes. Per aquest motiu va encoratjar a les famílies a conèixer els projectes educatius que ofereixen els centres i a portar els seus fills a les escoles del municipi.

Comparteix aquest article