Desenes d’experiències per gaudir del Paisatge dels Genis a l’agost

Desenes d’experiències per gaudir del Paisatge dels Genis a l’agost

 • Mas Miró programa “Les nits al Mas Miró. Sopar sota les estrelles”

El Mas Miró ofereix un sopar sota les estrelles

Amb l’agost arriben desenes d’activitats especials per viure intensament la Ruta del Paisatge dels Genis als indrets de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que van ser font d’inspiració per a Miró, Gaudí, Casals i Picasso a Mont-roig del Camp, Reus, el Vendrell i Horta de Sant Joan.

Una nit màgica per endinsar-se en l’univers mironià al mateix lloc on Joan Miró el va concebre, és la nova proposta que presenta el Mas Miró per al mes d’agost amb Les nits al Mas Miró – Sopar sota les estrelles-. L’experiència inclou la visita en exclusiva al Mas, sopar als jardins, una xerrada sobre la cèlebre sèrie “Les Constel·lacions” de Joan Miró i l’observació de l’univers des de la torre del Mas Miró.

A més, el Mas Miró amb la casa i taller de Joan Miró a Mont-roig del Camp, es pot visitar per lliure (amb audioguia) de dimarts a diumenge i amb visites guiades, els dimecres i dissabtes d’agost.

Per la seva banda, Mont-roig Miami Turisme ofereix un programa d’excursions guiades per conèixer la història de Mont-roig i el paisatge que va captivar a Joan Miró. I tornen per als més atrevits noves edicions de l’activitat Escape Room “Operació Joan Miró”, el primer escape Room outdoor i en plena natura.

Al Vendrell, la 8ena edició del Cicle “Música als Jardins” al Museu Pau Casals, pren el relleu del Festival internacional de música Pau Casals, durant els quatre dissabtes d’agost. Amb repertori de música clàssica, compta amb les formacions Conjunt Atria, Neus Plana i Maria Camahort Duo, Kebyart Ensemble i Duet 2.0.

El Museu Pau Casals programa també dues sessions de l’activitat “Mar de Sons i Vi” que comença amb la visita al museu i acaba al jardí gaudint d’un tast de vins tot escoltant una petita audició de violoncel, i el darrer maridatge musical de l’estiu.

Pel que fa a Reus, s’hi pot gaudir de la vista dinamitzada Ruta del Modernisme Reus 1900, una visita diferent per descobrir Antoni Gaudí, Domènech i Montaner i Pere Caselles a la ciutat de Reus. Sense oblidar la visita a la Casa Navàs, el pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata i el Gaudí Centre, el centre d’interpretació dedicat a l’arquitecte. Finalment, les activitats de la Ruta del vermut amb tastos i guiatges teatralitzats en espais emblemàtics.

Reus posa a disposició la polsera Vis!t Reus, una oportunitat única per descobrir, explorar i conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni de la ciutat. La polsera, pensada per a totes les edats i per un preu únic, permet accedir lliurement a qualsevol dels cinc espais més importants i simbòlics de Reus de la forma més fàcil i còmode: Gaudí Centre, Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, Museus de Reus, Campanar de l’església Prioral de Sant Pere i Museu de Reus Arqueologia.

Horta de Sant Joan programa a l’agost visites guiades al convent de Sant Salvador situat als peus de la muntanya de Santa Bàrbara, l’indret que Picasso més va pintar en les seves obres de paisatges d’Horta. Aquestes visites es poden combinar alguns diumenges amb la caminada guiada interpretativa a la cova de Sant Salvador, on l’artista malagueny, de la mà del seu amic Pallarès va fer la primera excursió tan bon punt va arribar a Horta el 1898. Una bona fórmula per posar-se en la pell del jove Picasso.

Per als més petits, la programació d’activitats Banys de Lluna a Mont-roig Miami; els circuits sobre els arbres i geocaching rural a Horta de Sant Joan i les activitats especials per a famílies organitzades pel Gaudí Centre a Reus, pel Museu Pau Casals al Vendrell i per l’agència de viatges la Garbinada a Horta de Sant Joan, fan de l’estiu el moment ideal per gaudir del Paisatge dels Genis a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, unes destinacions especialitzades en el turisme familiar. Cal recordar que el Gaudí Centre, el Vendrell i el Parc Natural dels Ports compten amb el certificat de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme.

El segon diumenge d’agost, té lloc l’activitat “Observem, escoltem i toquem en família” al Gaudí Centre de Reus que inclou un taller de trencadís; els divendres tornen les visites teatralitzades al Museu Pau Casals amb el Ramon, pescador, i la Maria, la minyona de la Vil·la Casals, una visita pensada per a tots els públics i que acaba al jardí del museu a la posta de sol amb una copa de cava Jané Ventura. El dia 11 d’agost s’engega el programa de gimcanes picassianes, una simpàtica activitat didàctica per famílies basada en el joc que recorre a peu els espais que freqüentava Picasso al poble d’Horta: l’hostal del Trompet, el Café de Vives, Cal Tafetans.

Per als que prefereixen fer les visites al seu aire, poden gaudir, en horaris ampliats,  dels museus i centres culturals de la Ruta del Paisatge dels Genis: Gaudí Centre, Mas Miró, Museu Pau Casals, Casa Nadiua i Centre Picasso; i dels edificis emblemàtics vinculats als genis: Institut Pere Mata i Campanar de l’església Prioral a Reus, Ermita  Mare de Déu de la Roca a Mont-roig del Camp i Convent de Sant Salvador a Horta de Sant Joan.

A l’oferta del Paisatge dels Genis s’hi sumen activitats gastronòmiques i actives amb  la ruta del vermut i el millor shopping a Reus; enoturisme, excursions de nòrdic walking, wellness i snorkel al Vendrell; cicloturisme, senderisme i esports nàutics a Mont-roig Miami; i Via Verda en bicicleta, senderisme, barranquisme i altres activitats al Parc Natural dels Ports a Horta de Sant Joan.

Detalls pràctics de les activitats especials

Les nits al Mas Miró – Sopar sota les estrelles – Mont-roig Miami

 • Diumenge 12 en català i dilluns 13 d’agost en castellà, a les 20 hores
 • PVP: 60€
 • Informació: info@masmiro.com; 977179158
 • Cal fer reserva prèvia. Les places són limitades

Visita guiada al Mas Miró – Mont-roig Miami

 • Dimecres 1, 8, 15, 22 i 29 i dissabtes 4, 11, 18 i 25 de d’agost de 18.30 a 19.30 hores
 • Informació: info@masmiro.com; 977179158
 • No cal fer reserva prèvia

Excursions guiades per conèixer la història de Mont-roig i el paisatge que va captivar a Joan Miró – Mont-roig Miami

 • Divendres 3, 10, 17, 24 i 31 d’agost, de 9.30 a 13.30 hores
 • PVP: 11€ adults i 5€ nens de 8 a 12 anys
 • Informació i venda de tiquets: turisme@mont-roig.com; 977810978

Escape Room “Operació Joan Miró” – Mont-roig Miami

 • Diumenge 5 i 19 d’agost, a les 10.30 hores
 • PVP: 10€ adults i nens a partir de 8 anys
 • Informació i venda de tiquets: turisme@mont-roig.com; 977810978

Comparteix aquest article