El dron de la Policia Local permet l’avaluació dels danys del litoral en punts inaccessibles

El dron de la Policia Local permet l’avaluació dels danys del litoral en punts inaccessibles

  • La càmera tèrmica de l’aparell ha facilitat les tasques de rescat d’una persona desapareguda

El dron de la Policia Local de Mont-roig del Camp ha permès dur a terme dues operacions importants en l’àmbit de la seguretat i el rescat de persones.

La Policia Local enregistra imatges de les cales de Miami Platja afectades pel temporal

Aquest aparell  ha estat una de les eines que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha fet servir per avaluar els danys que el temporal Glòria va provocar al municipi a finals del mes de gener.  Personal especialitzat de la policia local ha utilitzat el dron per fer gravacions en alçada de tot el litoral del municipi. Es tracta d’imatges que permeten visualitzar l’estat en què han quedat les cales, els despreniments de murs, roques i les afectacions que s’han produït als accessos i serveis públics.

El contingut d’aquestes imatges ha estat especialment rellevant per als departaments tècnics encarregats de fer les corresponents avaluacions i informes sobre els danys que s’han produït a tota la costa, tenint en compte que en la majoria dels casos es tracta de punts del litoral que són inaccessibles per terra.

Imatges gravades pel dron de les afectacions del temporal Glòria a les cales de Miami Platja

El dron facilita la localització d’una persona desapareguda

Imatge de la càmera tèrmica del dron de la Policia Local en el moment en què es va trobar la persona desapareguda

El dron ha estat també una peça clau en l’operatiu de recerca d’una persona desapareguda que va tenir lloc la setmana passada. La Policia Local va rebre, el dia 27 de gener a quarts de nou del vespre, l’avís de la desaparició d’un home de 50 anys, veí de Miami Platja, pels voltants de la urbanització Costa Zèfir.

Després d’una primera recerca sense èxit, es va decidir incorporar aquest aparell en les tasques de cerca que, mitjançant càmera tèrmica, va iniciar el reconeixement per les zones de més difícil accés, mentre els altres policies feien la cerca des de terra.

En aquest sentit, el dron va ser un element important a l’hora de localitzar el desaparegut, així com de seguretat per als agents, ja que va servir de punt de referència,  per arribar a la persona desapareguda i per posteriorment ajudar a treure-la de la zona on estava gràcies al sistema d’il·luminació que també ofereix.

Suport en diversos operatius policials

El dron, que correspon a la inversió del 2019, va tenir un cost de 6.000 euros i es va adquirir amb la finalitat de donar suport a diverses operacions policials i de control del territori. En aquest sentit és un recurs que es pot utilitzar de forma genèrica en casos d’emergències, com la localització de persones desaparegudes, especialment de nit amb la càmera tèrmica, però també en casos d’inundacions, incendis forestals, controls de masses, control costaner, infraccions de trànsit, visualització d’edificis amb despreniments perillosos, entre d’altres. A més, també és rellevant en el suport del control de l’incivisme, com poden ser abocaments de residus o d’altres incompliments que tinguin a veure amb les ordenances municipals.

Comparteix aquest article