El govern estatal aprova una subvenció de 49’2 milions d’euros del PERTE per finançar la inversió de Lotte a Mont-roig del Camp

El govern estatal aprova una subvenció de 49’2 milions d’euros del PERTE per finançar la inversió de Lotte a Mont-roig del Camp

  • Responsables de Lotte durant la presentació del projecte a Mas Miró.

    Amb la confirmació d’aquest cofinançament públic, l’empresa coreana podrà tirar endavant la fàbrica de làmines de coure (elecfoil)

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del govern de l’Estat ha publicat avui la llista definitiva d’ajuts a projectes de producció de bateries de vehicles elèctrics i els seus components corresponent al PERTE VEC II. Del pressupost total assignat de 528,7 milions d’euros, 120’8 milions d’euros van destinats a cinc projectes de Catalunya, entre els quals destaca el projecte de Lotte Energy Materials Spain a Mont-roig del Camp amb 49,2 milions d’euros de subvenció. Aquest és el segon PERTE pel vehicle elèctric que rep Lotte després d’una primera subvenció l’any passat de 18 milions d’euros.

Aquesta nova subvenció inclosa en el PERTE VEC permetrà efectuar la inversió inicial de Lotte per construir la primera planta amb un pressupost total proper als 400 milions d’euros.  Aquesta primera fàbrica de làmines de coure al municipi està previst que entri en funcionament el 2025 amb una capacitat de producció anual de 30.000 tones d’elecfoil i la creació de 200 llocs de treball.

Per l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, aquesta és una molt bona notícia “que suposa un pas més per la consecució del projecte i per això volem agrair la implicació del govern d’Espanya que ens ajuda a fer-ho possible.

La construcció de les altres dues plantes, que també comportaran una inversió aproximada de 400 milions d’euros cada una, estarà subjecte a l’execució del calendari concret de la primera fàbrica. La posada en funcionament de cada planta implicaria també la creació de 400 llocs de treball més, 200 per a cada planta prevista. En total, el desenvolupament de tot el projecte podria suposar la creació de, com a mínim, 600 llocs de treball.

Tercera convocatòria del PERTE VEC

Des del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme s’ha informat també que ja s’està treballant en una tercera convocatòria del PERTE VEC, que sortirà a principis del 2024 dotada amb més de 1.200 milions d’euros.

 

Comparteix aquest article