El govern municipal es reforça amb la incorporació d’Elvira Montagud de Verds per Més

El govern municipal es reforça amb la incorporació d’Elvira Montagud de Verds per Més

  • Fins ara en minoria, el govern es reforça per assegurar-se l’estabilitat amb l’objectiu d’atendre en millors condicions l’excepcional situació de pandèmia i la sortida del municipi de la crisi

Elvira Montagud serà la nova regidora d’Educació i Urbanitzacions

El govern municipal de Mont-roig del Camp suma, des d’avui, una nova regidora, l’Elvira Montagud, única representant de Verds per Més (Vx+) a l’Ajuntament. El govern municipal, format fins ara per set regidors i regidores de PSC-CP i un regidor d’IMM, deixa d’estar en minoria i passa de vuit a nou regidors/es, fet que permet reforçar-se en un moment clau per al futur del municipi.

Aquesta incorporació és fruit de la reflexió que ha fet l’Equip de Govern després del rebuig en bloc per part de tots els grups de l’oposició als pressupostos per al 2021, que van quedar tombats en votació plenària la setmana passada. Segons ha explicat l’alcalde, Fran Morancho, enfortir el govern municipal amb aquesta incorporació “ha estat un pas necessari per evitar la inestabilitat en un moment com l’actual, en el qual hem de prioritzar un govern fort que sigui capaç de tirar endavant els projectes que necessita el nostre municipi per plantar-li cara a la pandèmia i sortir de la crisi en les millors condicions possibles”.

Morancho ha explicat que “Montagud és la millor incorporació possible, és una persona estimada al municipi, amb experiència de govern i que ens permetrà ampliar la nostra capacitat de treball. Arriba en el moment més adient”.

Nova regidora d’Educació i Urbanitzacions

Elvira Montagut, que forma part del grup municipal amb ARA-Vx+, fruit de la coalició electoral entre aquests dos partits, assumirà les regidories d’Educació i d’Urbanitzacions.

La regidoria d’Educació es trobava fins ara en mans de Francis Ortiz, que manté Serveis Socials, un departament que s’ha redimensionat a causa de la crisi, i la regidoria de Gent Gran, creada recentment en compliment del pla de xoc. Montagud assumeix a partir d’ara amb Educació una regidoria en la qual ja hi té experiència, doncs en va ser la titular durant el mandat 2011-2015.

Pel que fa a la d’Urbanitzacions, que també assumeix Montagud, es tracta d’una regidoria de nova creació que respon a la voluntat de l’Equip de Govern de seguir amb la línia de treball iniciada ja en l’anterior mandat per donar més protagonisme a uns nuclis de població que requereixen més atenció, més inversions i una major sensibilitat per part de l’Ajuntament.

Fita històrica

Amb la incorporació d’Elvira Montagud al govern municipal es produeix una nova fita història a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. Així, si amb la formació del govern municipal del 2019, ja es va constituir el primer govern paritari de la història del municipi, ara, amb la incorporació de la regidora, Mont-roig del Camp passa a tenir, per primera vegada a la història, un govern amb més dones que homes.

Qüestió de confiança

Després que el Pressupost Municipal per al 2021 no passés el tràmit d’aprovació al Ple de l’Ajuntament del 10 de febrer, els nous comptes queden sotmesos ara a una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació de pressupostos, amb una sessió plenària que es convocarà per al pròxim dilluns. Gràcies a la majoria de govern, es preveu que la qüestió de confiança tiri endavant i permeti l’aprovació automàtica dels comptes.

 

Comparteix aquest article