El ministre Ábalos visita el territori i anuncia la posada en marxa del Corredor del Mediterrani abans de final d’any

El ministre Ábalos visita el territori i anuncia la posada en marxa del Corredor del Mediterrani abans de final d’any

  • L’alcalde Fran Morancho ha acompanyat al ministre en un viatge de proves entre Tarragona i Vandellòs on ha pogut confirmar que la via actual serà desmantellada

El ministre Ábalos saludant l’alcalde de Mont-roig del Camp. Cedida: I.Alcalá

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha visitat aquest dimarts al matí el nostre territori on ha anunciat la posada en marxa del Corredor del Mediterrani abans de finalitzar aquest 2019. L’anunci l’ha fet a la nova estació de tren de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, després d’un viatge de proves des de l’estació del Camp de Tarragona, al qual ha estat convidat l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho.

Ábalos ha explicat que aquesta infraestructura entre Tarragona i Vandellòs, que ha suposat una inversió de 700 milions d’euros, soluciona un problema històric de connexió entre Barcelona i València, dues àrees metropolitanes que concentren el 10% de la població de l’Estat. Segons ha dit, la posada en marxa d’aquest tram rebaixarà en 30 minuts la unió per via fèrria entre aquests dos punts.

El ministre ha confirmat que actualment la nova infraestructura es troba al tram final de l’etapa de proves de seguretat, seguint la planificació prevista. S’estan fent proves de seguretat de la via, circulació de trens i formació de maquinistes.

Desmantellament i un futur tramvia

A la visita hi han assistit altres alcaldes del territori i diverses autoritats, com el subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté, o la presidenta d’Adif Isabel Pardo, que precisament ha confirmat a Morancho el desmantellament de la via actual un cop estigui en servei el nou tram, fet que permetrà avançar en el projecte de la via verda.

Per altra banda, l’alcalde ha traslladat al secretari d’infraestructures i mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavin, la voluntat del municipi d’acollir un futur tramvia integrat quan la Generalitat estigui disposada a fer la inversió, i sempre després d’haver desmantellat la infraestructura actual.

Comparteix aquest article