El Ple de l’Ajuntament aprova acollir-se a un préstec sense interessos per millorar l’enllumenat del municipi

El Ple de l’Ajuntament aprova acollir-se a un préstec sense interessos per millorar l’enllumenat del municipi

Ple ordinari de 9 de setembre de 2015Es tracta d’un crèdit subvencionat que permetrà actuar a tots els nuclis de població millorant l’eficiència energètica, reduint la factura elèctrica i suplint les deficiències d’enllumenat públic d’algunes zones

El pressupost total del projecte és de prop de 4.000.000 euros i permetrà millorar l’enllumenat de tot el municipi. Amb aquest préstec l’Ajuntament substituirà les actuals llumeneres per unes de baix consum i instal·larà nous punts de llum a les zones amb mancances.

L’objectiu és dotar d’il·luminació els carrers i zones on aquesta és inadequada, escassa o deficient, a més d’assolir l’eficiència energètica mitjançant la reducció del consum de les actuals llumeneres. Es calcula que amb l’actuació s’aconseguirà un estalvi energètic del voltant del 50%, de mitjana.

Per dur a terme el projecte, el Ple de l’Ajuntament, celebrat aquest dimecres, ha aprovat acollir-se al Programa d’ajudes de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energia) del Ministerio de Indústria, Energía y Turismo. El programa ofereix un préstec al 0% d’interès, a tornar en 10 anys, per la renovació de les instal·lacions d’enllumenat exterior municipal. Amb l’estalvi de la factura de la llum que s’aconseguirà gràcies a aquest projecte es preveu poder retornar el crèdit en 8 ó 9 anys.

El nucli urbà de Miami Platja i les urbanitzacions Casalot, Via Marina, Masos d’en Blader, Pinos de Miramar, Guardamar i la Ribera, ocupen les partides més importants del pressupost, pel fet de tractar-se de les zones on s’han detectat més deficiències en la il·luminació. Amb tot, es tracta d’una actuació que abraça tot el municipi.

Així doncs, segons el projecte, la renovació de les llumeneres del nucli de Mont-roig permetrà reduir més d’un 33% el consum d’energia elèctrica. En aquest sentit, dels prop de 97.000 euros anuals de cost es passarà als poc més de 50.000 euros anuals. Més significativa serà la reducció de consum al nucli de Miami Platja, xifrada en més del 57% i passant dels més de 404.000 euros anuals als gairebé 195.000 euros. Les obres de millora en aquest cas representen el 57% del pressupost del projecte i consistiran en la col·locació de llumeneres més eficients i de sistemes de control i regulació del flux de llum. Tot i la reducció en consum, el projecte contempla la instal·lació de 650 nous punts de llum a Miami Platja.

A les urbanitzacions Casalot i Via Marina es preveuen diverses actuacions, com ara la instal·lació de 234 nous punts de llum i una reducció de consum de més del 57%. Les urbanitzacions Masos d’en Blader, Pinos de Miramar, Guardamar i la Ribera destaquen per ser les zones on s’aconseguirà més estalvi energètic amb les actuacions, calculat al voltant del 66%.

Altres urbanitzacions que augmentaran el número de punts de llum són Sant Miquel, Rustical Balneari, Mainou, Mont-roig Badia i Jardines del Paraiso. El projecte també contempla millores a Solemio, Club Mont-roig, Parque Mont-roig, Rustical Mont-roig i Bonmont Terres Noves.

S’aprova una modificació de crèdit que permetrà tirar endavant els principals projectes de l’acord de govern

La sessió plenària celebrada aquest dimecres, també ha servit per aprovar altres punts de l’ordre del dia, d’entre els que destaca una modificació de crèdit que permetrà realitzar un nou pla d’ocupació. Esta previst que es desenvolupi els propers mesos de novembre i desembre i doni feina a 30 persones. D’altra banda, amb aquesta modificació també es podrà tirar endavant el Pla d’Acció Municipal, un altre dels acords derivats del pacte de govern i que ha d’esdevenir el full de ruta dels propers 4 anys. Finalment,  també permetrà executar el projecte de millora dels camps de gespa artificial de Mont-roig i Miami Platja.  

Adhesió a la xarxa de municipis-refugi

En el transcurs del plenari s’han presentat dues mocions aprovades per unanimitat. Una d’elles per part del grup municipal d’ERC  i de suport a la creació de la prestació “Garantia + 55”, una proposta de rescat de les persones aturades majors de 55 anys, impulsada per la UGT de Catalunya. De l’altra, per part del grup municipal del PSC i aprovada d’urgència. Amb la moció s’expressa solidaritat amb totes les persones que han d’abandonar les seves llars de manera involuntària a causa de la guerra que es viu als seus països d’origen i s’insta a les institucions europees, espanyoles i catalanes a actuar davant d’aquesta situació.  S’ha acordat també sumar-se a la xarxa de municipis-refugi  i desenvolupar una Taula de Suport a Refugiats per millorar-ne l’atenció i el suport. Davant la petició d’agilitzar el procés i crear un registre d’habitatges municipals disposats a acollir refugiats, s’ha decidit que les famílies que vulguin ser acollidores podran inscriure’s als Serveis Socials de l’Ajuntament. Una iniciativa que s’acabarà de perfilar els propers dies i de la que properament es donarà més informació. 

Imatge portada

20150909_132743.jpg

Comparteix aquest article