El Ple de l’Ajuntament aprova acollir-se a una subvenció del Ministerio per construir un Centre de Promoció Econòmica i Transició Energètica

El Ple de l’Ajuntament aprova acollir-se a una subvenció del Ministerio per construir un Centre de Promoció Econòmica i Transició Energètica

  • La sessió, que s’ha celebrat aquest dimecres de forma telemàtica, ha aprovat també una moció per a la suficiència financera dels ens locals presentada pel grup municipal de Junts per Mont-roig Miami

La sessió plenària s’ha celebrat de forma telemàtica

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia de forma telemàtica, ha aprovat acollir-se a una subvenció del Ministerio de Indústria, Energia y Turismo per construir un Centre de Promoció Econòmica i Transició Energètica. El nou espai vol convertir-se en un punt de referència per al progrés econòmic i mediambiental del municipi i alinear-se amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, definits en l’àmbit local a través del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030.

El Centre de Serveis Energètics de Mont-roig del Camp es construiria als terrenys que actualment hi ha disponibles a la plaça de Tarragona de Miami Platja, juntament amb la futura seu de Turisme que també està previst que es construeixi en aquest emplaçament, aglutinant d’aquesta forma els sectors econòmics més importants del municipi.

Detalls del projecte

Les instal·lacions de l’ECOESPAI seran multifuncionals i acolliran el personal de les regidories d’Impuls Econòmic i Ocupació i la de Transició Energètica i Ecològica, així com totes aquelles activitats i projectes vinculats a la consecució d’un municipi sostenible.

Hi haurà espais per tal que personal especialitzat pugui desenvolupar funcions d’assessorament, acompanyament i estudi energètic per edificis o per a la realització de certificats energètics i sol·licitud d’ajudes. Una sala de reunions i auditori per formacions diverses, una aula ambiental, un magatzem, una biblioteca – mediateca energètica especialitzada i un taller de reparació d’electrodomèstics. Tot plegat per facilitar la tasca de difusió i educació ambiental relativa a l’economia circular i energia verda a la població, dotar als veïns i veïnes d’un punt d’informació i assessorament per acompanyar-los en la transició energètica, propiciar la creació d’un teixit empresarial implicat en aquestes matèries i disposar d’un nou equipament per a ús d’escolars i població en general.

Aquest centre desenvoluparà, a més, venda d’energia, recàrrega de vehicles elèctrics, assessorament energètic, certificats energètics i sol·licitud d’ajudes, acompanyament tècnic en l’execució d’instal·lacions fotovoltaiques, formació especialitzada per escolars i empreses o lloguers de material per a l’estalvi energètic, entre d’altres.

A més, el nou espai, acollirà també la borsa de treball municipal, un espai per a formació i conferències, l’espai coworking, així com despatxos privats que podran ser llogats per tal que emprenedors i empresariat puguin comptar amb els mateixos serveis que l’espai coworking.

El cost estimat del projecte (construcció de l’edifici més l’arranjament de l’entorn) és de 2.300.000 euros. Aquest import quedarà ajustat en la redacció del projecte. Es preveu executar-lo per fases i rebre 420.000 euros de la subvenció sol·licitada en tres anualitats. Per l’import restant, l’equip de govern buscarà finançament a través d’altres línies de subvenció.

S’aprova una moció per no cedir els romanents de tresoreria a l’Estat

La sessió plenària ha servit, també, per aprovar una moció presentada pel grup municipal de Junts per Mont-roig Miami per reclamar al govern de l’Estat que permeti que les administracions locals puguin disposar del superàvit de l’any 2019 i dels romanents acumulats per a destinar-los a mesures per a la reactivació socioeconòmica de les respectives comunitats locals. La moció s’ha aprovat amb el suport del grup municipal d’ERC-MÉS-AM, d’ARA Verds per Més i Ciutadans i el vot en contra de l’equip de govern que ha explicat que vol estudiar–ho d’acord amb els informes tècnics per veure si la mesura podria beneficiar econòmicament l’Ajuntament.

Comparteix aquest article