El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova per unanimitat una moció per reclamar el desmantellament de les vies del tren

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova per unanimitat una moció per reclamar el desmantellament de les vies del tren

  •  Durant la sessió plenària es van aprovar 5 mocions més presentades pels grups municipals de Ciutadans, PdCat i ERC-AM

La moció del desmantellament es va aprovar per unanimitat

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp van aprovar ahir al migdia, en la sessió plenària d’aquest mes de maig, reclamar al govern de l’Estat el compliment dels compromisos en relació a la xarxa ferroviària del Corredor del mediterrani i en especial el desmantellament de la actual via del tren.

L’equip de govern va proposar aquesta moció, que és similar a la que ja s’ha aprovat a altres municipis de la costa com Salou i Cambrils, i va oferir a la resta de grups municipals la possibilitat de sumar-s’hi. Finalment la moció va quedar presentada pels grups municipals del PSC, IMM, ARA Verds x Mes, Grup Mixt i Ciutadans. El grup municipal d’ERC-AM i PDCAT també hi van votar a favor.

En concret, la moció acorda sol·licitar al Govern Espanyol la licitació del projecte d’execució i la corresponent dotació pressupostària per a l’obra de desmantellament de la via ferroviària. Exigeix també la retirada de rails, travesses, cablejat elèctric i tots els elements que formen part del traçat entre l’Hospitalet de l’Infant i Salou. En aquest sentit, es demana que, a més, el desmantellament inclogui l’elaboració de l’estudi de l’efecte barrera del traçat viari amb els punts d’encreuament amb la xarxa viària, la recuperació de la cota natural del terreny i la integració de l’espai en el paisatge.

Tot i això, en cas d’inexistència del projecte, insta a la seva urgent redacció amb l’establiment de terminis i calendari per a la seva execució.

D’altra banda sol·licita una resposta per part del delegat del Govern Espanyol, Enric Millo, recordant que va adquirir un compromís amb els alcaldes de la zona de donar-los informacions sobre aquesta qüestió.

També insta als diputats del Congrés que representen la demarcació a no votar a favor dels pressupostos generals de l’Estat que no contemplin partides necessàries per desenvolupar els projectes ferroviaris del Corredor del Mediterrani corresponents al Camp de Tarragona, incloent-hi el desmantellament de la via actual.

L’eliminació de l’actual traçat ferroviari al seu pas per Mont-roig del Camp i especialment al nucli de Miami Platja, una vegada hagi entrat en funcionament el Corredor, és una reivindicació històrica segons afirma també la moció. Aquesta,  a més, planteja que la creació de la via verda seria una gran oportunitat per a la regeneració del territori i per a l’impuls d’un turisme sostenible.

La moció també assenyala que és viable l’aposta i impuls d’un transport sostenible i elèctric per carretera que fomenti la mobilitat del territori. Sigui com sigui, la moció deixa la porta oberta a preveure la integració d’un futur tramvia sempre que no utilitzi les mateixes vies actual sinó que quedi integrat a la trama urbana, sense talusos i amb permeabilitat.

Aprovades 5 mocions més

Juntament amb aquesta, a la sessió plenària d’aquest dimecres s’hi van presentar 5 mocions més. El grup municipal de Ciutadans va portar al plenari una primera moció per donar suport a la festa de Sant Jordi com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat en el marc de la UNESCO. La proposta va ser molt ben rebuda per part de tots els grups municipals que hi van votar a favor per unanimitat. Ciutadans va presentar una segona moció sobre l’ocupació d’habitatges que també va quedar aprovada amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, PdCat, IMM, Ciutadans i grup mixt. Els grups municipals d’ERC-AM, FIC i Ara Verds x Mes es van abstenir.

Per la seva banda, ERC va presentar una moció per a la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals, després de la sentència en relació al cas conegut com “La Manada”. La moció va quedar també aprovada per unanimitat.

Finalment el grup municipal del PdCat va presentar una moció per permetre la participació de la ciutadania i les entitats en els Plens municipals. La proposta es va aprovar per unanimitat i es va acordar crear una comissió de treball per plantejar com hauria de ser aquesta participació. També el PdCat va proposar una moció per crear una Oficina Municipal d’Informació al Consumidor a la que es va acordar sol·licitar el servei que s’ofereix des del Consell Comarcal del Baix Camp. Es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals de PdCat, ERC-AM, Ara Verds x Mes i Ciutadans i les abstencions de PSC, IMM i grup mixt.

Comparteix aquest article