El Ple de l’Ajuntament recolza la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost del 2021

El Ple de l’Ajuntament recolza la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost del 2021

La sessió, de caràcter extraordinari i urgent, s’ha celebrat de forma telemàtica

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dilluns, en sessió extraordinària i urgent, ha recolzat la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost del 2021, fet que ha suposat aprovar els comptes de forma automàtica. Recordem que la qüestió de confiança es va plantejar després que el pressupost no passés el tràmit d’aprovació inicial en el Ple ordinari del mes de febrer.

La qüestió de confiança ha comptat amb el vot favorable dels regidors i regidores del PSC-CP, del regidor d’Impulso Mont-roig Miami i de la regidora de Verds per Més, mentre que la regidora de Ciutadans, el regidor d’ARA i els grups municipals d’ERC-MES-AM i Junts per Mont-roig-Miami hi han votat en contra.

En el torn d’intervencions, el regidor d’IMM, Vicente Pérez ha lamentat “que l’únic que es volia era bloquejar l’equip de govern i desgastar-lo per parar les inversions, independentment que agradessin o no els comptes proposats”. I ha afirmat que aquests pressupostos són una forma de generar inversió, riquesa i llocs de treball.

La regidora de Ciutadans, Ibana Pacheco ha explicat el sentit de vot negatiu perquè “el pressupost havia de tenir un caràcter especial i havia de ser una eina per continuar amb la reconstrucció del nostre teixit econòmic i social, afectat per la pandèmia” i ha afegit que “no hauríem d’endeutar a l’Ajuntament als nivells que proposen, estem en un moment d’apretar-se el cinturó”. Aquests han estat, segons ha explicat, els motius pels quals Ciutadans ha votat en contra i no pas per formar part d’un bloc de l’oposició per desestabilitzar el govern, ha dit.

Irene Aragonès, portaveu del grup ERC-MES-AM, també ha argumentat el seu vot en contra “perquè l’equip de govern no ha mostrat cap voluntat d’incorporar les nostres propostes” i ha afegit que “el que ens sap més greu és que vinculen la responsabilitat de l’aprovació d’aquests pressupostos a les espatlles de l’oposició i això és totalment injust”. Per altra banda ha criticat la incorporació de la regidora de Verds per Més al govern municipal acusant l’equip de govern de preferir “trencar els principis ètics i morals i beneficiar-se del transfuguisme”.

En la mateixa línia Franciso Chamizo, portaveu de Junts per Mont-roig Miami ha lamentat que aquests pressupostos passin per aquesta qüestió de confiança “sense haver-se mogut ni una coma i sense que l’equip de govern hagi volgut acceptar cap proposta”. També ha afegit que “aquesta crisi l’ha patit tot el municipi, no només els comerciants de l’avinguda de Barcelona” i que “mai hem dit que estiguéssim en contra, l’únic que volíem era diversificar les inversions i planificar-les d’una altra manera”.

Per la seva banda, la regidora de Verds per Més, Elvira Montagud ha afirmat que “amb la situació social i econòmica en què estem no podem deixar el nostre Ajuntament i el nostre municipi paralitzat i quedar-se estancats”. A més, ha afegit que no és el moment de desestabilitzar el govern i que “el que busquem és fer força i treballar malgrat les diferències, buscar la unitat i no la divisió de forces”.  Per altra banda, davant les acusacions de transfuguisme, ha afirmat que l’únic que ha fet és ser fidel al seu partit.

Finalment el portaveu del grup municipal del PSC, Enrique López, han explicat que moltes de les propostes presentades pels grups de l’oposició ja estan contemplades o s’inclouran amb la incorporació de romanents procedents de la liquidació del pressupost del 2020. Per la seva banda, l’alcalde, Fran Morancho ha conclòs el torn d’intervencions i ha afirmat que “hi poden posar els matisos que vulguin, però voten en contra dels pressupostos, ho fan avui i ho van fer l’altre dia”.

En el següent enllaç es pot visualitzar la sessió plenària íntegra.

Més informació sobre el Pressupost municipal per al 2021.

Comparteix aquest article