El plenari aprova el canvi de nom del nomenclàtor municipal que va sorgir del procés participatiu Dona Nom

El plenari aprova el canvi de nom del nomenclàtor municipal que va sorgir del procés participatiu Dona Nom

  • Moment de la votació al plenari.

    Familiars de les dones que van ser escollides i veïns i veïnes dels carrers afectats han assistit al ple municipal

El plenari municipal de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp celebrat aquest dimecres al migdia ha aprovat per unanimitat de tots els presents el canvi de nom de deu carrers del nomenclàtor municipal per tal de donar compliment al procés participatiu Dona Nom. Familiars de les 10 dones escollides pel procés participatiu i veïns i veïnes dels carrers afectats per la modificació han volgut assistir a aquest plenari convidats pel consistori.

Recordem que el procés participatiu Dona Nom tenia com a finalitat reivindicar i visibilitzar la memòria de les dones mitjançant la inclusió de noms de personalitats femenines al nomenclàtor de tot el municipi. El fet que només el 6% dels carrers dels nuclis més poblats del terme municipal estiguessin dedicats a dones era il·lustratiu dels dèficits de representació que tenien a l’espai públic.

El procés participatiu Dona Nom es va iniciar el 5 de març de 2022 amb la fase de propostes de dones per donar noms als carrers i va finalitzar el 30 de maig, amb la publicació de les 10 dones escollides per modificar el nomenclàtor municipal.

La Comissió de Nomenclàtor, integrada per regidors/es de totes les formacions i representants de les entitats culturals, les regidores de Participació Ciutadana i Cultura i personal tècnic van acordar el següent nomenclàtor:

Noms actuals Noms futurs
C/ Calvari C/ Rosa Virgili
C/ Cristòfol Colom C/ Montserrat Llorens
C/ Ponent C/ Magdalena Serra
Camí de les Creus (nom popular, actualment no és un carrer) C/ Magda Guerrero
C/ Jurats C/ Elena Masseras
C/ Segovia C/ Maribel Zafra
C/ Sant Judes C/ Pepa Colomer
C/ L’Orotava C/ Mercedes Boquera
C/ Falset C/ Ana Muñoz
C/ Palència C/ Mercedes de los Milagros Campos

Cartes a famílies i propietaris

Un cop presa aquesta decisió, es va informar a les famílies de les dones del municipi de quins serien els carrers que portarien el nom de les seves familiars i, es va creure convenient informar, al mateix temps, a totes les persones que tenien una propietat en aquests carrers.

Banc de Bones Pràctiques

Cal destacar també que la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals s’ha fet ressò del procés participatiu Dona Nom i l’ha inclòs dins del Banc de Bones Pràctiques que promouen aquestes dues entitats. En concret, el projecte Dona Nom ha estat qualificat de Pràctica Significativa, ja que la comissió que atorga aquesta distinció valora que “representa una aportació innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals”.

Comparteix aquest article