El servei d’acompanyament a la gent gran, qualificat d’excel·lent pels usuaris i les usuàries

El servei d’acompanyament a la gent gran, qualificat d’excel·lent pels usuaris i les usuàries

  • Imatge d’arxiu d’una de les usuàries del servei.

    L’equip d’agents de civisme du a terme la iniciativa a través de la qual les persones grans poden continuar fent algunes de les seves tasques quotidianes

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp va iniciar a començaments del passat mes de juny el servei d’acompanyament a la gent gran, un servei que es manté en actiu i que ha tingut molt bona acollida segons han explicat els mateixos usuaris i usuàries. Es tracta d’un servei a través del qual l’equip d’agents de civisme acompanya a les persones més grans de 80 anys perquè de forma autònoma puguin continuar fent algunes de les seves tasques quotidianes.

Aquest acompanyament està pensant perquè la gent gran pugui perllongar l’autonomia als seus domicilis i evitar l’aïllament, en els casos en què no tenen el suport pròxim dels seus familiars.

Molt bones valoracions

Aquest servei, que s’ofereix en horari de matí i és totalment gratuït, està tenint molt d’èxit, a més d’un gran impacte en la vida de les persones que en fan ús. De fet, moltes d’elles no poden o no s’atreveixen a sortir soles al carrer o no tenen familiars a prop per poder-ho fer de forma periòdica. Per aquesta raó el servei és de gran significat per a tots ells i elles.

És per això que alguns dels usuaris i usuàries han volgut manifestar la seva satisfacció amb frases com aquestes:

  • “Per mi aquest servei és com beure aigua cada dia, no podria estar sense”. (Carmen M.)
  • “Només sento alegria quan arribeu vosaltres a casa per buscar-nos i poder sortir”. (Juan L.)
  • “El millor de la setmana són les sortides i la vostra companyia, per mi sou part de la meva família”. (Soledat R.)
  • “Cada vegada que veniu vosaltres, m’alegreu el dia”. (Silvia T.)
  • “Més que acompanyants sol·lícits, per a mi són bones amigues i amics amb qui em trobo sempre molt a gust.” (Norbert M.)

El Reglament del servei

El Reglament aprovat per l’Ajuntament estableix que poden demanar aquest servei les persones que tinguin més de 80 anys que necessiten suport per anar a fer la compra, al metge, a passejar, a la farmàcia o a algun equipament municipal. L’atenció es realitza a peu, des de la porta del domicili fins al punt de destinació, i pot incloure l’anada i la tornada. En cap cas, les i els agents cíviques no podran entrar als domicilis, gestionar diners, accedir a la consulta mèdica, ni atendre desplaçaments en vehicles.

De forma general, no poden accedir al servei les persones que convisquin en el mateix domicili amb una persona, familiar o no, menor de 70 anys; tampoc les persones que tenen contractat el servei d’un/a cuidador/a o les persones amb afectacions cognitives de qualsevol classe i grau.

Més informació

Per més informació cal posar-se en contacte amb les oficines de Serveis Socials i Gent gran de Mont-roig i de Miami Platja.

 

 

 

 

Comparteix aquest article